Скороходи влаштували журналістам майстер-клас перед Кубком Європи

Що таке спортивна ходьба? Зовні може здатися, що цей вид легкої атлетики надто легкий. «Йдуть собі, та й ідуть», – фраза, яку доводилося чути досить часто. Думка може змінитися, якщо бодай раз потрапити на змагання зі спортивної ходьби, – після фінішу на 50 км не дивуйтеся, якщо у вас виникне відчуття, що ви опинилися у лазареті. Пройти стільки, швидко і технічно правильно під силу далеко не кожному. Майте міцні нерви, бо випадки, коли лідери падають за кілька метрів (!) до фінішу і замість золота отримають DNFу підсумкових протоколах, бували неодноразово. І навіть на Олімпійських іграх.
 
Проте не кожному випаде щаслива нагода опинитися на змаганнях зі спортивної ходьби, ще й міжнародного рівня. А щоб по-справжньому її полюбити, для початку її необхідно зрозуміти. З цими думками і були організовані відкрите тренування і майстер-клас для ЗМІ за два дні до виїзду скороходів на Кубок Європи.

Цієї неділі, 19 травня в литовському Алітусі відбудеться Кубок Європи зі спортивної ходьби, змагання, які проводяться один раз на два роки.

 

Тренування легкоатлетів, майстер-клас для журналістів. Конча-Заспа. Фото

 

Збірна України буде представлена в Алітусі повним складом у всіх дисциплінах і вікових категоріях як серед жінок, так і серед чоловіків. До складу національної команди увійшли представники Київщини: Іван Лосєв (20 км) (Бровари), Едуард Забуженко (20 км), Сергій Будза (50 км) та Євгенія Сичок (10 км). 

Наразі на території Олімпійського навчально-спортивного центру “Конча-Заспа” збірна команда України готується до участі в Кубку. Сюди ж на відкрите тренування легкоатлетів перед Кубком Європи прес-служба Федерації легкої атлетики України запросила сьогодні засоби масової інформації та зіркових і офіційних гостей. І не просто на відкрите тренування, а журналісти взяли участь у майстер-класі від спортсменів та тренерів.

Тренування легкоатлетів, майстер-клас для журналістів. Конча-Заспа. Фото

Отже, журналісти та гості стали спортсменами. Видовище було кумедне, спочатку боязко, а потім заповзято після теоретичного курсу від однієї з лідерів збірної Христини Юдкіної, яка ознайомила з правилами спортивної ходьби та технікою, вишагували вони, намагаючись дотримуватися правил під чутким керівництвом своїх наставників-атлетів. Коли вже стало зрозуміло, що журналістська братія «все вміє», невблаганна прес-аташе федерації Ольга Ніколаєнко пішла далі і вирішила влаштувати естафету для новоспечених скороходів. До речі, переможцем стала команда з промовистою назвою «Перемога», до якої увійшла і прес-служба Управління фізичної культури і спорту Київської області. Інакшого результату й бути не могло, адже капітаном був сам В’ячеслав Тиртишник.

На цьому сюрпризи не закінчилися – представники ЗМІ спробували себе у ролі суддів, оцінивши ходьбу українських скороходів. Так, озброївшись олівцями «судді» визначали, хто увімкнув «режим польоту», відриваючи ноги від землі, хто зігнув ногу в коліні, хто «зробив щось не те», адже за порушення правил на справжніх змаганнях дискваліфіковують на 20-му, а то й 50-му кілометрі дистанції. Але журналісти не були б журналістами, якби по завершенню “змагань” не намагалися обміняти свої “протоколи” на категорії.

Тренування легкоатлетів, майстер-клас для журналістів. Конча-Заспа. Фото

Отже, по завершенню курсу “юного скорохода” учасники спортивного свята по-справжньому зрозуміли, що таке спортивна ходьба, її правила і  яка то важка праця та непростий вид спорту. Захід вийшов дуже цікавим, інформативним та веселим, тож дякуємо за чудову ідею та запрошення взяти в її втіленні в життя прес-аташе Федерації легкої атлетики України Ользі Ніколаєнко.

Збірна України вирушить на Кубок Європи-2019 зі спортивної ходьби 17 травня, а повертається у понеділок, 20 травня, о 18:15, рейсом PS178 з Вільнюса (термінал D аеропорту «Бориспіль»). Тож бажаємо нашим спортсменам вдалого виступу та медального заліку!

Тренування легкоатлетів, майстер-клас для журналістів. Конча-Заспа. Фото
Тренування легкоатлетів, майстер-клас для журналістів. Конча-Заспа. Фото
Тренування легкоатлетів, майстер-клас для журналістів. Конча-Заспа. Фото
Тренування легкоатлетів, майстер-клас для журналістів. Конча-Заспа. Фото

 

Фото і матеріали прес-служби Управління фізичної культури і спорту КОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *