36 років перемозі київського “Динамо” у фіналі Кубку Кубків 1986 року

В цей день у 1986 році у французькому Ліоні на стадіоні «Жерлан» підопічні Валерія Лобановського в присутності 39 300 глядачів з рахунком 3:0 перемогли мадридський клуб «Атлетіко». Для «Динамо» це була вже друга перемога в Кубку володарів Кубків.

На шляху до фіналу динамівці здолали в 1/16 фіналу голландський «Утрехт», в 1/8 фіналу – румунську «Університатю», в 1/4 фіналу – австрійський «Рапід», в 1/2 фіналу – чехословацьку «Дуклу».

Склад «Динамо» у фінальній грі проти іспанського «Атлетіко»: В. Чанов, В. Безсонов, С. Балтача (А. Баль, 39), О. Кузнєцов, А. Дем’яненко, В. Рац, П. Яковенко, І. Яремчук, О. Заваров (В. Євтушенко, 70), І. Бєланов, О. Блохін.

36 років перемозі «Динамо» у фіналі Кубка володарів Кубків УЄФА (2 мая 2022  г.) — Динамо Киев от Шурика

Вже на 6-й хвилині динамівці зуміли відкрити рахунок. Воротра Атлетіко Філлол зумів парирувавти удар Бєланова, але ніхто з іспанських захисників не зумів завадити Заварову уларом головою влучно пробити у ворота. Хиткий рахунок зберігався майже до самого завершення поєдинку, поки на 84-й Блохін забив другий гол, холоднокровно пробивши повз воротаря. А вже через три хвилини переможну крапку поставив Євтушенко, який спочатку головою перекинув м’яч через воротаря, наблизився до воріт і пробив у сітку воріт.

36 лет победе в финале Кубка обладателей Кубков УЕФА! - ФK «Динамо» Киев.  Официальный сайт

«Динамо», здобувши блискучу перемогу у Кубку володарів Кубків, повторило своє єврокубкове досягнення у 1975 році. В історичному євросезоні-1985/1986 «Динамо» провело 9 матчів, в ході яких Валерій Лобановський задіяв лише 16 футболістів, а саме:

Гравець

Ігри (голи)

Блохін Олег

9 (5)

Бєланов Ігор

9 (5)

Євтушенко Вадим

9 (3)

Яремчук Іван

9 (3)

Дем’яненко Анатолій

9 (2)

Рац Василь

9 (2)

Кузнєцов Олег

9

Заваров Олександр

8 (5)

Яковенко Павло

8 (1)

Балтача Сергій

8

Баль Андрій

8

Безсонов Володимир

7

Чанов Віктор

5 (-3)

Михайлов Михайло

5 (-5)

Євсєєв Василь

1

Михайличенко Олексій

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *