Баскетбольний скандал: «Прометей» відмовився від чемпіонату України

«Прометей» (Слобожанське) заявив, що не братиме участь у сезоні-2022/2023

Головна причина: Федерація баскетболу України ухвалила нібито дискримінаційне рішення стосовно «Прометея», зробивши внесок для нього в 100 разів вищим, ніж для інших.

Президент баскетбольного клубу «Прометей» Володимир Дубинський звернувся до вболівальників із відкритим листом. У нього, зокрема, йдеться про таке:

  • «Розпочинаючи зі серпня, баскетбольний клуб «Прометей», незважаючи на всі організаційні, безпекові та фінансові складності, розпочав підготовку до участі в майбутньому чемпіонаті України. Клуб повністю сформував склад команди, забезпечив проживання гравців і персоналу, організував харчування спортсменів, взяв у оренду ігровий зал, в якому тренується команда.
  • Але, на жаль, навіть у такий важкий для нашої країни та всього спорту час у Федерації баскетболу України знайшлися ті, хто ставить власні амбіції або приватні інтереси вище за спільні інтереси баскетбольного суспільства та держави в цілому.
  • 13-го вересня під керівництвом президента Федерації баскетболу України Михайла Бродського, який із початку війни виїхав до Італії, з використанням зум-конференції провели засідання виконкому, на якому майже одностайно ухвалили дискримінаційне для нашого баскетбольного клубу «Прометей» рішення. Для інших учасників встановили заявковий внесок у розмірі 40 000,00 грн., а винятково для «Прометея» він склав  4 500 000,00 грн., що більше, ніж у 100 разів, перевищує внески для інших.
  • Наш клуб висловлює обурення ситуацією, що склалася в українському баскетболі, та категорично заявляє про неприпустимість вибіркового, дискримінаційного й упередженого ставлення до будь-кого з членів баскетбольної спільноти. Ми наголошуємо, що головний принцип будь-яких спортивних змагань – це принцип чесної гри, який передбачає рівність усіх його учасників.
  • Щиро сподіваємося, що президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський якнайшвидше приєднається до українського народу та повернеться до України, зрозуміє, як зараз важко організовувати тренувальний процес і знаходити фінансування, а також зрозуміє стан спортсменів і тренерів, які, перебуваючи під постійною загрозою ракетних обстрілів, хочуть грати, а не залежати від ганебних і заангажованих рішень.
  • Вимушений констатувати сумний факт – клуб, який є флагманом українського баскетболу, чинним чемпіоном України, клуб, який минулого року перемогами підняв рейтинг України на 16-ту сходинку баскетбольної Ліги чемпіонів, здобувши рекордні для країни залікові бали, діями та рішеннями Федерації баскетболу України фактично викинули з чемпіонату.
  • Баскетбольний клуб «Прометей» не візьме участь в чемпіонаті України серед чоловічих команд сезону-2022/2023, якщо Федерація баскетболу України не усуне вияви упередженості та дискримінації щодо нашого клубу.
  • Тож ми залишаємося в країні, продовжуємо працювати та робити все для нашої спільної перемоги, Клуб продовжує представляти Україну на міжнародній арені.
  • Це боляче та жахливо, але нам не залишили іншого вибору.

З повагою, з вірою в перемогу, президент баскетбольного клубу «Прометей» Володимир Дубинський».

Нагадаємо, раніше з’являлася інформація, що 8 команд підтвердили участь наступного сезону баскетбольної суперліги. Тепер їх уже 7…

Окрім того, Федерація баскетболу України затвердила правила чемпіонату України сезону-2022/2023.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *