У чоловічій гандбольній Суперлізі зіграють шість клубів

Визначився список клубів-учасників нового сезону в чоловічій гандбольній Суперлізі України. У чемпіонаті зіграють 6 клубів.

  • – “Мотор” (Запоріжжя)
  • – “Донбас” (Донецький регіон)
  • – “Одеса” (Одеса)
  • – “Карпати-ШВСМ” (Ужгород)
  • – “ЦСКА-ШВСМ” (Київ)
  • – “СКА” (Львів)

Система розіграшу чемпіонату та календар були затверджені на спільній нараді клубів-учасників та Комітету з організації та проведення змагань ФГУ.  

Рішення про старт чемпіонату прокоментував голова Комітету з проведення змагань ФГУ Євген Петрушевський: 

“На сьогодні головне завдання Федерації гандболу України та комітету з проведення змагань ФГУ – це безпека проведення наших спортивних заходів. Ми постійно на зв`язку з керівникам команд зокрема щодо питань безпеки. Все інше, що було затверджено на наших спільних нарадах із клубами, це – тільки планування. І в планах можливі зміни, адже наш головний пріоритет – безпека. Зміни будуть розглядатись на затверджуватись спільно із клубами-учасниками.  

Ми запланували провести чоловічу Суперлігу, жіночу Суперлігу, чоловічу Вищу лігу жіночу Вищу лігу, Кубок України. У командах також матимуть дозвіл грати юнаки та дівчата віком від 16 років (не більше  трьох 16-річних у команді).  

У ці важкі часи ми знаходимо можливість провести чемпіонат та знаходимо порозуміння з боку керівників команд щодо збереження нашого виду спорту. Нам потрібен цей чемпіонат, щоб майбутнє залишалась у країні. Це наша батьківщина і ми будемо робити все, щоб наш гандбол зберігся в Україні. Гандбол – це наше національне надбання. 

Ми – сильні, ми – Україна”. 

Команди у чоловічій Суперлізі гратимуть за системою календаря зі з’їзними турами. 1-й тур запланований на 21 – 23 жовтня. 

На І етапі чемпіонати команди будуть поділені на дві групи: група А (“СКА”, “Карпати-ШВСМ” та «ЦСКА-ШВСМ») і група Б (“Мотор”, “Донбас”, “Одеса”). 

1-й та 3-й тур команди гратимуть всередині своїх груп, 2-й та 4-й тур команди гратимуть із суперниками з іншої групи. 

Згідно турнірних таблиць груп “А” та “Б” після чотирьох турів заплановані матчі плей-офф: 1А – 3Б, 2А – 2Б, 3А – 1Б. 

Три команди переможниці пар плей-офф потраплять до групи “А”, яка у фінальному турі розіграє 1-3 підсумкові місця чемпіонату. 

Три команди, що зазнають поразок у парах плей-офф, потраплять до групи “Б”, яка у фінальному турі розіграє 4-6 підсумкові місця чемпіонату. 

У календарі сезону також передбачено проведення Кубку України, що матиме три стадії: 1/8 фіналу, 1/4 фіналу та Фінал чотирьох. 

Ведеться робота з організації чемпіонату України у жіночій Суперлізі, жіночій Вищій лізі, чоловічій Вищій лізі. Старт чемпіонатів цих дивізіонів планується наприкінці жовтня та в листопаді.      

Федерація гандболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *