База знищених Росією спортивних об’єктів України (станом на 8 листопада)

Щодня російські терористичні війська обстрілюють територію України. Казочки про виключно точні удари по українським військовим базам залишилися у минулому. РФ відверто б’є по критичній та цивільній, в тому числі й спортивній, інфраструктурі.

Джерело – https://ua.tribuna.com

За інформацією Міністерства молоді та спорту України, від початку повномасштабного вторгнення Росії постраждали понад 110 наших спортивних об’єктів. Це інформація станом на кінець літа. На їхню відбудову вже потрібно більше 160 млн доларів. І ця цифра тільки продовжує рости.

У більш ніж 45 містах та селах були знищені або частково пошкоджені спортивні споруди

Найбільших руйнувань зазнали Маріуполь (тільки точно підтверджених Міністерством 22 об’єкти), Миколаїв (13) та Харків (11).

Окупанти обстрілювали як локальні спортивні зали та дитячо-юнацькі спортивні школи, так і великі стадіони й комплекси. Для прикладу, повністю знищені Центр підготовки Федерації тенісу України в Ірпені та єдиний критий легкоатлетичний манеж у Маріуполі, майже під фундамент знесена будівля Державного центру олімпійської підготовки з біатлону на Чернігівщині.

Але окрім обстрілів росіяни вдавалися й до дикого варварства. На стадіоні «Борекс» в Бородянці вони спеціально виорали на газоні букву «V» та залишили наскельні малюнки.

У рамках проєкту «Спортивний фронт» ми зібрали фото постраждалих спортивних об’єктів. Варто розуміти, що це не всі руйнування – багато споруд знаходять під окупацією та на лінії зіткнення.

Цей матеріал буде оновлюватись, ми будемо додавати у нього нові об’єкти, до яких отримаємо доступ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

База російських спортсменів, які підтримали повномасштабний напад РФ на Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *