Онук Мохаммеда Алі запалює в ММА: працював моделлю, кинув американський футбол, а тепер вирубує суперників

Численні родичі Мохаммеда Алі продовжують спливати у світі єдиноборств. Професійну кар’єру в боксі вже будує онук Мохаммеда, Ніко Волш, який здобув 7 перемог за 0 поразок. Тепер же інший онук Мохаммеда – Бьяджо Алі – залетів у ММА. Він підписався у велику організацію PFL, де стартував із потужного нокауту.

24-річний Б’яджо Алі Волш прийшов у PFL зі скромним рекордом: він провів два бої, в яких здобув перемогу і зазнав поразки. Раніше Б’яджо займався американським футболом, грав за студентську команду на позиції раннінбека. А в ММА стартував у червні 2022-го й одразу провально – на аматорському турнірі Fusion Fight League програв іншому дебютанту Девіну Ротвеллу, здавшись у другому раунді після задушливого.

У серпні Б’яджо закрив поразку, перемігши ТКО в першому раунді, а восени підписався в PFL. Очевидно, опинитися у великій лізі бійцеві допомогло гучне прізвище. Однак у дебюті Алі показав себе і вирубав Тома Грессера за 45 секунд.

Після нокауту Б’яджо розвернувся і по-гангстерськи пішов до сітки, вдаривши себе в груди. А потім вказав на небо – боєць запевняє, що йому є, кому відповідати.

“Я хочу подякувати PFL за їхню підтримку та довіру до мене. Мені потрібно жити відповідно до спадщини, яку почав мій дід, яку продовжуємо ми з братом. Я вирішив продовжити цю спадщину тут, у цій лізі. Моя єдина і неповторна мета – одного разу стати чемпіоном PFL”, – сказав після перемоги Алі.

Б’яджо не завжди був бійцем: він працював моделлю (його фото були в журналах At Large і Vogue Italia), міг стати футболістом і потрапити в NFL, але полюбив ММА. У 2020-му Алі перевівся в інший університет і зайнявся єдиноборствами, щоб підтримувати форму, чекаючи на прийом у футбольну команду. І поступово Б’яджо так втягнувся, що полюбив бої більше, ніж футбол.

Б’яджо Алі Волша назвали на честь дідів: Б’яджо – з боку батька, Алі – по материнській лінії. Зовні Б’яджо не надто нагадує Мохаммеда, але шанує спадщину діда. Він навіть набив собі татуювання метелика на руці – на честь знаменитої фрази Алі (“Пурхай як метелик, шкодуй як бджола!”).

Бьяджо вдало стартував у PFL і хоче побудувати в ММА кар’єру. І зізнається, що рівняється на свого діда, який був для нього прикладом:

“Мій дід справив величезний вплив на все моє життя. Дитиною я ходив із ним у ресторани і кіно, всі кидали свої справи і починали плескати. Коли я став старшим, я почав розуміти, хто він такий, що він зробив і який вплив він справив на світ. Що стосується того, хто він як особистість, його впевненість, ментальна стійкість – це завжди надихало мене”.

Звісно, перемога Б’яджо не означає, що на онука Алі чекає велике майбутнє в ММА. Поки що він сирий боєць, який у 24 роки б’ється у великій організації, але лише з рекордом 2-1. Однак за кар’єрою Б’яджо буде цікаво стежити, а яскравий нокаут точно додав йому шанувальників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *