Діти захисників України завойовували перемогу на Всеукраїнських Cool Games

На Львівщині діти захисників України боролися за першість у фіналі IV Всеукраїнських Cool Games. 

За головну нагороду змагалися 250 учнів з усіх регіонів України. А перед фіналом по всіх областях та містах країни проводилися відбіркові етапи.

Традиційно у них брали участь близько 100 тисяч учнів, але через війну, зрозуміло, цього разу їх було менше. Втім, все одно завдяки спільним зусиллям Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України та самого Міністерства освіти і науки вдалося долучити до змагань тисячі дітей. 

Крім спортивних естафет, Cool Games відзначилися багатою культурною програмою. Зокрема, діти відвідали урок фізкультури від військових, урок хімії від зірки тік-тока Гліба Ріпича, а також урок малювання від Діани де Навасель де Кубертен – пра-правнучки засновника сучасного олімпійського руху барона П‘єра де Кубертена.

“Організатори провели для наших діток мистецький воркшоп – усі разом вони намалювали картину заради миру: жовті соняхи знизу полотна, сині дитячі долоньки згори і білий голуб посередині. Також вона вручила дітям спеціальні “картки миру”. І обов’язково ще раз розкаже європейцям, членам Міжнародного олімпійського комітету, в яких умовах зараз доводиться жити українським школярам”, – розповів президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба. – Цього року в регіональних відборах по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій, взяли участь тисячі дітей, – підсумував голова Комітету фізичної культури і спорту МОН України Вадим Стеценко. – На фінал приїхали 250 найсильніших з 25 регіонів. І діти, і вчителі буквально в один голос говорили, наскільки важливо було вирватися з воєнних буднів. Багато дітей приїхали до Львова з районів, де досить складна ситуація – з Нікопольщини, де артилерійські обстріли тривають мало не кожні 15 хвилин, з прикордонних зон Сумщини. Ці Cool Games ми проводили серед дітей наших Захисників: їхні батьки – воїни ЗСУ, тероборони, медики, енергетики, рятівники, волонтери. Батько однієї дівчинки місяць був у полоні, в декого батьки зазнали поранень. Приїхали учні з Чернігова, чиєї школи більше немає – її розбомбили і вона не підлягає відновленню. І я щасливий, що ми зуміли подарувати цим діткам справжню радість”. 

Cool Games – це інноваційний проект, започаткований Комітетом фізичного виховання і спорту МОН України і Українською федерацією учнівського спорту з метою популяризувати здоровий спосіб життя. 

Програма ігор складається з двох частин – змагальної та культурної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *