Надія Шеїна: “Серце віддане дітям”

Існують на світі люди, для яких головне не свої проблеми, а рідних і близьких. До таких належить відомий тренер з плавання Надія Шеїна, яка вже не один десяток років працює тренером-викладачем в дитячо-юнацькій спортивній школі управління освіти і науки Броварської міської ради. Надія Григорівна народилася на Житомирщині, в робітничому селищі Бучмане. В сім’ї було три дівчинки, а так як тато був палким прихильником спорту, то всі дівчатка стали гарними спортсменками. Надія Шеіна з раннього дитинства закохалась в спорт, присвячуючи тренуванням весь свій вільний час. В селищі не було власного басейну, тому молода Надійка, як тільки танула крига на природних водоймах, майже одразу лізла в воду. Так вона робила свої перші кроки в спорті.

Після закінчення школи, вона слідом за своєю старшою сестрою, їде до Івано-Франківська на навчання до технікуму фізичної культури. За три роки проведені там Надія Григорівна з людини, яка не відрізняла різні стилі плавання, стає кандидатом в майстри спорту. Після закінчення технікуму, розпочинає свою тренерську діяльність, паралельно вступивши до Львівського інституту фізкультури. Після закінчення якого, вона оселяється в Броварах і стає тренером школи плавання спорткомплексу «Металург». Тут, перед Московською Олімпіадою, було організовано пункт передолімпійської підготовки під керівництвом Заслуженого тренера Радянського Союзу Віри Смєлової.

Надія Григорівна Шеіна була першим тренером нашого славетного плавця – Олега Лісогора, який робив перші кроки на водних доріжках під її чуйним керівництвом. Вона ніколи не боялась труднощів і завжди вважала, що їх треба не обходити, а переборювати. Цьому вона навчає своїх учнів і вони намагаються завжди слідувати її настановам, не тільки в спорті, а й в житі. Хочеться побажати цій прекрасній жінці і тренеру не втрачати оптимізму і завжди залишатись самою собою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *