Сенсацією зі спірними нокдаунами обернувся бій за залишений Головкіним титул IBF. Відео

Нещодавно на арені Unihalle Wuppertal у Вупперталі (Німеччина) в головній події шоу було розіграно вакантний пояс чемпіона світу за версією IBF у середній вазі (до 72,6 кг), яким раніше володів казахстанець Геннадій Головкін: олімпійський призер із Бразилії Есківа Фалькао (30-1, 20 KO) програв німцеві Вінченцо Гуалтьєрі (21-0-1, 7 KO).

Шульга-фаворит Фалькао зайняв центр рингу. Змусив ігровика Гуалтьєрі протирати спиною канати. Німець намагався контрити, але виходило у нього небагато. Ого! У 2-му раунді Вінченцо спіймав бразильця аперкотом. Фаворит узяв коліно, після чого втратив ініціативу. А ось Гуалтьєрі відчув упевненість у своїх силах: боксував із низько опущеними руками, багато рухався, контрив, змінював стійки.

Фалькао знадобився деякий час на те, щоб звикнути до настільки маневреного суперника. Але Гуалтьєрі і сам неодноразово заганяв себе до канатів. А там уже бразилець давав волю кулакам. У 4-й трихвилинці він потряс німця, але добити не зумів. Божевільний 5-й раунд: спершу Гуалтьєрі був близький до того, щоб упустити Фалькао, а потім уже Есківа ледь не відіграв нокдаун. Схоже, обидва не дуже добре тримають удар.

Гуалтьєрі працює на випередження. Його удари дуже непередбачувані. На вигляд неакцентовані, але під абсолютно божевільними кутами. Мінус німця – зайва пасивність – часто перечікує атаки біля канатів, захищаючись нирками й ухилами. Кумедний бій. Давненько в Німеччині не було хороших вечорів боксу.

Ого! Фалькао на канвасі в 7-му раунді. Він пропустив удар нижче пояса. Рефері епізод проґавив, почав відраховувати нокдаун. Есківа продовжує лежати. Це нокаут? Ні. Рефері бій не зупинив. Мабуть, йому підказали, що був фол. Бразильцеві дали час на відновлення.

Поєдинок продовжився. Фалькао агресивно переслідує Гуалтьєрі. Він активніший, але не дуже ефективний. Німець викидає у відповідь не так і багато, але його удари чистіші (особливо добре затерзав аперкотами). З огляду на домашнє суддівство, він, найімовірніше, попереду на картах суддів.

А ось тепер рефері нокдаун зарахував. Фалькао на канвасі в 10-му раунді. Він знову стверджує, що був удар нижче пояса, але третій у ринзі з ним не згоден. Пора йти ва-банк, але бразилець якийсь нерішучий. Провалив вирішальні раунди, втратив прекрасний шанс стати чемпіоном світу. Розчарував. Ні, не перформансом. Відсутністю чемпіонського характеру.

Рахунок суддів: 116-110, 117-109 і 116-110 на користь німця. Молодець. Гуалтьєрі UD 12.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *