Помер легендарний чемпіон світу та Європи з футболу на прізвисько “Залізна нога”

Легендарний захисник “Вердера” та збірної Німеччини Хорст-Дітер Хьоттгес помер на 80-му році життя, повідомляє пресслужба клубу з Бремена. Футболіст, який є володарем повного комплекту нагород чемпіонатів світу (“срібло” у 1966, “бронза” у 1970 та “золото” у 1974 роках) помер ще 22 червня, але про його смерть оголосили лише напередодні.

“Ми втратили одного з найбільших гравців “Вердера” всіх часів і одного з найкращих футболістів, які будь-коли були в Німеччині”, – йдеться в некролозі “Вердера”.

Хорст-Дітер Хьоттгес , який отримав прізвисько Залізна нога через свою безкомпромісну гру в обороні, був одним із видатних гравців Бундесліги 1960-х і 1970-х років.

У “Вердері” Хорст мав величезний успіх у головного тренера Віллі Мультхаупа. У першому ж сезоні став чемпіоном ФРН. Після цього сезону його зауважив головний тренер “бундестім” Хельмут Шен, якому дуже сподобалася непоступливість захисника і відсутність побоювання йти до кінця .

Помер легендарний чемпіон світу та Європи з футболу на прізвисько "Залізна нога"

Хорст-Дітер Хьоттгес залишився вірним “Вердеру” до кінця кар’єри. Загалом за клуб він зіграв 420 матчів, забивши в них 55 м’ячів.

Після завершення кар’єри Хорст грав у аматорських сільських клубах SC Oberbecksen та TSV Achim.

Помер легендарний чемпіон світу та Європи з футболу на прізвисько "Залізна нога"

Уродженець Менхенгладбаха ніколи не прагнув бути у центрі уваги, відмовлявся від пропозицій з інших команд та влаштувався у Бремені. Навіть після своєї кар’єри футболіста він залишався вірним клубу і багато років брав участь як тренер і супервайзер у розвитку центру молодих футболістів.

Помер легендарний чемпіон світу та Європи з футболу на прізвисько "Залізна нога"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *