Стартує чемпіонат української гандбольної Суперліги

 

Цього тижня стартує чемпіонат України з гандболу серед команд чоловічої Суперліги. Турнір Суперліги як і весь український гандбольний сезон присвячений захисникам України, силам оборони, добровольцям, волонтерам, а також людям невійськових професій – всім, хто робить свій внесок у боротьбу за вільне майбутнє України та її звільнення від російських окупантів. Кожний тур чемпіонату відкриватиметься хвилиною мовчання на честь загиблих у війні українців. Представники української гандбольної спільноти, гравці, тренери, судді, функціонери зараз також перебувають у Силах оборони, ведуть волонтерську роботу, ризикують життям. Загинули на фронті Євген Колесніченко, Роман Пронюк… Вічна пам`ять героям…

Федерація гандболу України у своїх зверненнях до Європейської федерації гандболу та Міжнародної федерації гандболу постійно наполягає на неприпустимості повернення до міжнародних гандбольних заходів команд та офіційних осіб з країни терориста росії та її союзника білорусі. Боротьба за щасливе майбутнє України триває і це також боротьба за збереження українського спорту та гандболу зокрема. Отож ми починаємо новий сезон чемпіонату України, на жаль, без глядачів на трибунах, але ігри будуть показані у відеотрансляціях.

Чисельність команд чоловічої Суперліги зросла з шести до восьми завдяки поповненню – в еліті гратимуть чемпіон та віце-чемпіон Вищої ліги минулого сезону «Ізмаїл» та хмельницький «ХНУ-ДЮСШ-1». Чинний володар титулу «Мотор», а також «Одеса», «Донбас» налаштовані знову боротись за призові місця.

Серед інших учасників Суперліги ужгородські «Карпати-ШВСМ», львівський «СКА-Львів-КДЮСШ» (Львів) та столичний «СКА-ШВСМ» (минула назва команди – ЦСКА-ШВСМ). ЧОЛОВІЧА СУПЕРЛІГА 2022/2023 1. «Мотор» (Запоріжжя) 2. «Одеса» (Одеса) 3. «Донбас» (Донецька область) 4. «Карпати-ШВСМ» (Ужгород) 5. «ЦСКА-ШВСМ» (Київ) 6. «СКА-Львів-КДЮСШ» (Львів) 7. «Ізмаїл» (Ізмаїл) 8. «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький)

Чемпіонат чоловічої Суперліги пройде в два етапи.

На 1-му етапі всі команди грають кожна з кожною по три рази за туровою системою (з’їзні тури). Для зручності організації з’їзних турів команди поділені на групи А та Б за територіальним фактором. При цьому таблиця у чемпіонаті буде загальною для всіх восьми команд. Після шести з’їзних турів визначається підсумкова таблиця 1-го етапу (1-8 місця). За підсумками 1-го етапу команди відповідно до результатів будуть поділені на дві групи по чотири команди. На другому етапі Група І зіграє за 1-4 місця, група ІІ зіграє за 5-8 місця. В кожній групі на другому етапі проводиться по 4 тури. Очки здобуті на першому етапі зберігаються на другому етапі.

Суперкубок України: «Мотор» переміг «Одесу» у надрезультативному матчі за титул Чемпіонат України.

Суперліга 1 тур.

Група А, Бровари 22 – 24 вересня

22 вересня

«Донбас» – «СКА-ШВСМ»

«Карпати» – «СКА Львів-КДЮСШ»

23 вересня

«СКА Львів-КДЮСШ» – «Донбас»

«СКА-ШВСМ» – «Карпати»

24 вересня «СКА-ШВСМ» – «СКА Львів-КДЮСШ»

«Донбас» – «Карпати»

Чемпіонат України.

Суперліга 1 тур. Група Б, Одеса 22 – 24 вересня

22 вересня «Мотор» – «Ізмаїл»

«Одеса» – «ХНУ – ДЮСШ 1»

23 вересня «ХНУ-ДЮСШ 1» – «Мотор»

«Ізмаїл» – «Одеса» 24 вересня

«Ізмаїл» – «ХНУ – ДЮСШ 1»

«Мотор» – «Одеса»

Старт жіночої Суперліги запланований на 29 вересня – 1 жовтня.

Федерація гандболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *