У ніч з 2 на 3 грудня у Г’юстоні, США, Раян Гарсія дебютував у новій вазі перемогою над Оскаром Дуарте

У ніч з 2 на 3 грудня у Г’юстоні, США, Раян Гарсія (24-1, 20 КО) дебютував у новій вазі перемогою над Оскаром Дуарте (26-2-1, 21 КО). Спочатку це мав бути бій у першій напівсередній категорії (до 63,5 кг), але боксери на зважуванні показали цифри, які більші на кілограм за рамки дивізіону і, як виявилось, домовились зустрітись у проміжній категорії.

До бою Бернард Хопкінс говорив, що Раян потребує заяви своєю перемогою. Гарсія виграв упевнено, але цілісно чи стала ця перемога тією самою заявою?

З перших секунд Оскар Дуарте взявся робити те, що вміє найкраще – пресингувати. Працював силовими, намагався поцілити у тулуб та перевести на голову. Рух на ногах з контратаками Гарсії давався добре. Не найяскравіше шоу, але силові контрвипади Раяна виглядали потужно. А от робота на ближній не складалась.

Оскар намагався встати на цифру «десять», але рефері не дав продовжити протистояння. Треба було вставати на одну, а то і дві секунди раніше.

Гарсія показав, що з додатковими кілограмами не втратив ні у швидкості, ні у силі удару. Непогано відпрацьовував на ногах, не даючи опоненту дістатись до нього. Але навряд перемогу у такому конкурентному протистоянні можна розцінювати, як заяву. Навіть, якщо враховувати, що саме такий бій і очікувався.

Але перемога вийшла упевнена. Поки в арсеналі є такі удари, як цей боковий, Гарсія завжди може розраховувати на перемогу.

Що далі
Раян викликав на бій чемпіона WBA Роландо Ромеро:

«Той старий чувак побив тебе, ми знаємо, що насправді сталося. Після Ромеро ми зможемо переслідувати Девіна Хейні, Теофімо Лопеса», – заявив Гарсія.

Навесні 2023-го Ромеро переміг Ісмаеля Барросо технічним нокаутом, програючи по ходу поєдинку. Але рефері там так поквапився з зупинкою, що це було очевидно усім довкола.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *