Відбудеться прес-конференція головних тренерів жіночої та чоловічої збірних України Віталія Андронова та Вадима Бражника

Запрошуємо пресу на прес-конференцію
«Збірна України з гандболу –  підсумки року та плани вийти на новий рівень»  

Прес-конференція – 14 грудня
Початок 17:00
Адреса – Національний Олімпійський Комітет,  вулиця Хорива 39-41

У четвер 14 грудня в конференц-залі Національного олімпійського комітету відбудеться прес-конференція за участі головного тренера жіночої збірної України з гандболу Віталія Андронова, головного тренера чоловічої збірної України Вадима Бражника, олімпійського чемпіона з гандболу Сергія Кушнірюка та президента Федерації гандболу  України Андрія Мельника.


Учасники розкажуть про підсумки 2023 року у виступах національних команд, а головне – поділяться планами щодо досягнення прогресу у результатах. Велика мета – побудова команд, що боротимуться за вихід на Олімпійські ігри-2028

Жіноча збірна України з гандболу у 2023 році


Команда Віталя Андронова у понеділок 11 грудня повернулась з чемпіонату світу, що проходить у Данії Норвегії та Швеції. Серед 32-х учасників синьо-жовті посіли 23 місце, утім увесь свій потенціал команда не використала. Перед чемпіонатом світу збірна зазнала великих кадрових втрат – вибули лідерки атаки Ірина Глібко, Діана Дмитришин та Євгенія Левченко. Їх замінила молодь. Відразу для чотирьох гравчинь матчі чемпіонату світу стали першими в кар’єрі у складі збірної України.

Нагадаємо, що на чемпіонат світу наша команда пробилась вигравши всі чотири матчі у кваліфікації проти Люксембургу та Північної Македонії.

Найближча мета команди – пробитись на Євро-2024. Для цього є всі шанси. У двох стартових турах відбірного турніру у жовтні 2023 українки поступились Німеччині (24:31) та перемогли ключового суперника – Словаччину (25:20). Свої наступні  офіційні ігри українки проведуть 29 лютого та 2 березня у відборі на Євро-2024 проти збірної Ізраїлю, перед тим як завершити участь у кваліфікації матчами 3 квітня проти Німеччини та 7 квітня проти Словаччини.


Віталій Андронов – головний тренер жіночої збірної України з гандболу

Нагадаємо, що жіноча збірна України була бронзовим призером Олімпійських ігор-2004, віце-чемпіоном Євро-2000 та півфіналістом чемпіонату світу-2003.

Чоловіча збірна України з гандболу у 2023 році

Чоловіча збірна України з гандболу брала участь у чемпіонатах Європи 2020 та 2022, але не зуміла потрапити до фінальної частини Євро-2024. У липні 2023 року президія ФГУ затвердила на посаді головного тренера національної команди екс-воротаря збірної Вадима Бражника. Під його керівництвом у складі вже почались перебудови. На контрольні ігри на початку листопада в Швеції була залучена група молодих виконавців, зокрема й з національної першості.


Вадим Бражник – головний тренер чоловічої збірної України з гандболу   

Найближчі офіційні ігри чоловіча збірна України проведе у березні 2024 року – два поєдинки проти Естонії 13 та 16 березня у рамках 2-го етапу кваліфікації на чемпіонату світу-2025.  
 
Запрошуємо пресу на зустріч з тренерами національних збірних.

Федерація гандболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *