Масове повернення Росії, втрати у війні та “червона картка” домаганням: головні соціальні події 2023 року в спорті

Чотириразовий чемпіон світу з футболу, бразилець Маріо Загалло помер у віці 92 років. Про це повідомили на Instagram-сторінці колишнього футболіста.

Загалло двічі поспіль вигравав мундіаль як активний футболіст збірної Бразилії — у 1958 та 1962 роках. Ще за вісім років він привів “селесао” до титулу чемпіонів світу вже в статусі головного тренера.

Свій останній чемпіонат світу Загалло виграв у ролі асистента головного тренера збірної Бразилії Карлоса Альберта Перейри у 1994 році.

Повернувшись на посаду головного тренера бразильців, Загалло також дістався фіналу мундіалю 1998 року. Тоді у вирішальному матчі збірна поступилася Франції — 0:3.

“Відданий батько, люблячий дідусь та свекор, вірний друг, тріумфальний професіонал та чудова людина. Великий ідол. Патріот, що полишає нас зі спадщиною великих досягнень”, — йдеться у дописі.

Загалло також був першою людиною, що вигравала чемпіонат світу в статусі футболіста й тренера. Відтоді його досягнення повторили німець Франц Бекенбауер та чинний головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам.

 

Загалло
Пеле та Маріо Загалло у 1970 році. Фото: AP Photos

 

Що відомо про футбольну кар’єру Маріо Загалло?

  • На клубному рівні Загалло ніколи не виступав за межами Бразилії, де грав за місцеві “Фламенго” та “Ботафого”.
  • До обох команд бразилець згодом повертався в ролі головного тренера. У 1966 році розпочав тренерську кар’єру саме на чолі “Ботафого”.
  • Востаннє Загалло працював тренером у 2002 році, коли керував збірною Бразилії в ролі виконувача обов’язків.
  • За кордоном очолював національні збірні Кувейту, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів.
  • У ролі тренера також вигравав чемпіонати Бразилії (“Ботафого”) та Саудівської Аравії (“Аль-Хіляль”), Кубок Америки (Бразилія) та Кубок націй Перської затоки (Кувейт), серед інших трофеїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *