Росія відмовилась від участі у чемпіонаті світу з водних видів спорту в нейтральному статусі

Росія відмовилась від участі у чемпіонаті світу з водних видів спорту в нейтральному статусі. Про це повідомляє Inside the Games.

Міжнародна федерація водних видів спорту (World Aquatics) відсторонила російських та білоруських спортсменів з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Однак у вересні 2023 організація повернула їх у нейтральному статусі з низкою обмежень. Одне з них – заборона на участь у командних змагань та обмежене представництво на окремих дистанціях.

Росіян та білорусів допустили до змагань у водних видах спорту в нейтральному статусі з рядом обмеженьЧ

Одним із міжнародних турнірів, в яких росіяни могли змагатися, був чемпіонат світу з водних видів спорту, який пройде у столиці Катару Досі 2-18 лютого. У світовій першості, яка вперше відбудеться на Близькому Сході, змагатимуться понад 2600 спортсменів із 190 країн та розіграють 75 комплектів нагород.

Російські спортсмени вирішили не реєструватися для участі у чемпіонаті світу 2024 року. Натомість чотири плавці та одна синхроністка зареєстровані як незалежні чи нейтральні спортсмени, але жоден з них не має російського громадянства.

Раніше олімпійський призер з плавання Клімент Колєсніков заявив, що не планує брати участь в Олімпійських іграх-2024. Причиною такого рішення росіянин назвав “неприйнятні” критерії нейтралітету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *