100-річний іранець виконав стрибок у воду на чемпіонаті світу у Досі (відео)

Неофіційне “золото” ЧС-2024 здобув й унікальний стрибун у воду — іранець Тагі Аскар, який продовжує займатись цим видом спорту у віці 100 років. Аскар виконав стрибок перед фіналом жіночих змагань з 3-метрового трампліна.

Після стрибка Аскара нагородили символічною золотою медаллю чемпіонату світу. Іранець підійнявся на подіум та заплакав. Він став найстаршим “учасником” в історії світової першості з водних видів спорту.

Аскар виконав стрибок й у межах промотування чемпіонату світу з водних видів спорту для ветеранів (25 років і старше). У 2024 році турнір пройде у Досі з 23 лютого до 3 березня.

Тагі Аскар є учасником перших в історії Азійських ігор. На турнірі 1951 року в Нью-Делі іранець завоював “срібло” та “бронзу” у стрибках у воду.

“Я люблю стрибки у воду з підліткового віку й до сьогодні. Завжди любив. З 1951 року по сьогоднішній день нічого не змінилося, окрім мого виступу!” — цитує 100-річного спортсмена сайт Міжнародної федерації плавання.
100-річний дайвер
100-річний дайвер Тагі Аскар. Фото: Hiroyuki Nakamura/World Aquatics

Аскар завершив кар’єру у 41 рік, завоювавши золоту медаль на національному рівні. Іранець зазначив, що з того часу стрибки у воду стали набагато більш популярними у всьому світі.

“Єдине, що хочу вам сказати, це те, щоб треба любити цей вид спорту і бути здоровим. Це [мій стрибок] може бути хорошою мотивацією для вас відвідувати ці чемпіонати та інші турніри”, — сказав Аскар.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *