Ярослава Магучіх стала віцечемпіонкою світу зі стрибків у висоту в приміщенні: результат

На чемпіонаті світу-2024 з легкої атлетики у приміщенні визначилася нова чемпіонка світу. Перемогу в Глазго здобула австралійка Нікола Оліслагерс.

Від України на змагання були заявлені дві стрибунки: Юлія Левченко та Ярослава Магучіх, що вперше відстоювала титул у приміщенні після дебютного “золота” 2022 року в Белграді.

Магучіх підходила до змагань із двома впевненими перемогами в сезоні-2024: українка здобувала “золото” в німецькому Котбусі та Нью-Йорку. Левченко від початку року обмежилася лише домашніми змаганнями, зокрема стала чемпіонкою України в приміщенні.

У фіналі світової першості в шотландському Глазго суперницями українок стали олімпійська віцечемпіонка Токіо-2020 Нікола Оліслагерс, чемпіонка Європи серед юніорок Ангеліна Топич, представниці топ-10 світового рейтингу Морган Лейк та Лія Апостоловскі, серед інших.

Як пройшов фінал чемпіонату світу?

  • Юлія Левченко вибула другою з десяти стрибунок: подолала 1.84 метра з першої спроби, але не реалізувала три спроби на висоті в 1.88 метра — дев’яте місце.
  • Ярослава Магучіх розпочала змагання лише з планки у 1.92 метра, яку подолала з першого стрибка. Однієї спроби українці вистачило і на висоті в 1.95 метра.
  • Після п’ятої планки турніру — 1.97 метра — Магучіх вийшла в одноосібні лідерки змагань. Із шести спортсменок, що продовжували виступи, лише українка реалізувала свою першу спробу та продовжувала йти без помилок.
  • Після стрибків конкуренток на 1.97 метра Магучіх гарантувала собі місце на подіумі: на висоту в 1.99 метра, крім Ярослави, виходила лише Оліслагерс. Словенка Апостоловскі, що перенесла планку з попередньої висоти, достроково завершила змагання через ушкодження із “бронзою”.
  • Магучіх та Оліслагерс не реалізували свої стартові спроби на 1.99 метра. Доля чемпіонства звелася до останніх, третіх спроб двох стрибунок: австралійка планку підкорила, натомість Ярослава втретє зачепила планку і завершила змагання зі “сріблом”.
  • Медаль Магучіх — перша для України на ЧС-2024 з легкої атлетики у приміщенні. Для самої ж українки це друга нагорода після “золота” на ЧС-2022.
  • Оліслагерс штурмувала висоту 2.02 метра. Однак жодної з трьох спроб не використала, завершивши виступи з результатом 1.99 м.

ЧС-2024 у приміщенні. Стрибки у висоту — жінки

  1. Нікола Оліслагерс (Австралія) — 1.99 метра
  2. Ярослава Магучіх (Україна) — 1.97 м
  3. Лія Апостоловські (Словенія) — 1.95 м

  • 9. Юлія Левченко (Україна) — 1.84 м

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *