Перший в Україні вишкіл «Київська обласна школа ройових» відбувся саме на Київщині

Вперше в Україні, і саме на Київщині, відбувся вишкіл «Київська обласна школа ройових» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 27-29 лютого захід приймав Бориспіль.

 

Учасниками вишколу стали 32 особи з числа молоді старшого шкільного віку з громад Київської області, та ройові – учасники гри «Сокіл» («Джура»).

Також в заході взяли участь Сергій Тимофєєв, начальник Управління молоді та спорту та Ярослава Тростянська, очільниця Департаменту освіти і науки Київської обласної військової адміністрації, які в рамках церемоніалу виголосили вітальне слово від імені керівництва КОВА. А також  в урочистій обстановці вручили всім учасникам за проходження триденного вишколу Посвідки ройових.

Зазначимо, що організатором заходу виступило Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації спільно з Київським обласним молодіжним центром.

«Щиро радий за кожного з вас, хто пройшов цей вишкіл. Це перший вишкіл на теренах України. Для тренерів минулого року ми збрили чотири семінари і кожну територіальну громаду як мінімум одним тренером забезпечили. Це дуже важливий крок для популяризації національно-патріотичної гри. Я хотів би, щоб ці свої здобутки ви не втратили, а натомість ділилися зі своїми колегами та проваджувала в роях у своїх громадах. То ж я бажаю, щоб воно в нас «полетіло» по-справжньому і від душі, щоб ця гра набула нових кольорів завдяки тому, що ми залучаємо вас», – зазначив Сергій Тимофєєв.

«Вітаю нашу учнівську молодь. В мене мурашки побігли тілом від того, які ви патріотичні та мужні, як ви гарно сьогодні декламували декалоги та виконували славні. Від вас залежить, яким буде «завтра» в нашій країні. Виховуйте в собі лідерські якості, аде обов’язково при цьому підтримуйте та допомагайте один одному. За три дні ви здобули нові знання та вміння, які в свою чергу передасте своїм одноліткам, і які знадобляться вам особисто», – додала Ярослава Тростянська.

Вишкіл спрямований на підготовку та навчання ройових, які виступають помічниками виховників гри «Джура». Цей пілотний проєкт важливий для патріотичного виховання молоді та підвищення її готовності до служіння в Збройних силах України і захисту нашої держави.

Метою заходу є підвищення лідерських якостей учасників, надання знань і навичок з тактичної та домедичної підготовки, безпечного поводження зі зброєю, командоутворення, спрямованих на вдосконалення джурівських умінь ройових, як помічників своїх виховників, для роботи з учасниками (джурами) куренів, створених у закладах освіти в громадах Київщини.

Тренінгова програма складалася з таких з елементів вишколу як:

«Впоряд»

«Топографія.Орієнтування»

«Саперна підготовка», «Робота зі зброєю»

«Рятівник»

Тактична медицина

Смуга перешкод

 

 

Дякуємо Збройним силам України за можливість для наших спортсменів тренуватися та виступати на обласних і всеукраїнських змаганнях, прославляти Україну на спортивному фронті міжнародних арен.

Віримо в Перемогу над московитською ордою!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *