Вихідні імені Берінчика: битимуться одразу три потенційні суперники Дениса

18 травня в Сан-Дієго, США, українець Денис Берінчик (19-0, 9 КО) став чемпіоном світу за версією WBO у легкій вазі (до 61,2 кг). Після перемоги над чемпіоном світу у трьох вагових категоріях мексиканцем Емануелем Наваррете, Денис назвав можливих суперників:

«Можливо Шакур Стівенсон. Можливо Кейшон Девіс. Мураталла. Мені п###й».

На початку липня двоє зі списку проведуть поєдинки в одному вечорі боксу від Top Rank. А у вечорі боксу від Golden Boy Promotions битиметься ще один боксер, який може претендувати одночасно і на Ломаченка, і на Берінчика.

Представляємо коротке досьє бійців, які можуть стати опонентами Дениса вже в наступному поєдинку.

Шакур Стівенсон
27 років, США

Рекорд: 21-0, 10 КО

Відсоток дострокових перемог: 47.62%

Зріст: 173 см. Розмах рук: 173 см

Чемпіон світу WBC у легкій вазі

Наступний бій: у ніч на 7 липня у Ньюарку, США

Суперник: Артем Арутюнян (12-1, 7 КО)


Шакур – безумовно один з найбільш талановитих американських боксерів нового покоління. Це так само однозначно, як і те, що після переходу у легку вагу, Стівенсон переживає на найкращий період в кар’єрі.

В новій категорії американець мав два поєдинки: достроково переміг японця Йошіно та влаштував один з найбільш аморфних поєдинків 2023 року проти Едвіна Де Лос Сантоса, в якому Шакур і став чемпіоном світу. За весь бій супеники завдали 33 силові удари. На двох.

Після цього Стівенсон отримав тонну критики, з якою поки що незрозуміло, як впорався, адже встиг навіть оголосити про пенсію та повернутись з неї. Бій проти Арутюняна – перший захист поясу та перший тест на те, як американець може впоратись із суцільним хейтом.

За всім тролінгом, який нісся звідусіль, міг втратитись той факт, що Шакур – страшенно складний суперник для будь-кого, у тому числі і для Берінчика. Американець швидкий, жорсткий та вчасний. Відмінний таймінг, пластичність та вміння пристосуватись до будь-кого. Його навички визнає Теренс Кроуфорд, з яким вони регулярно спарингують. А тренер Джервонти Девіса якось зізнавався, що не горить бажанням зводити свого боксера зі Стівенсоном і лиш недавно дещо змінив думку.

Арутюнян – хороший боксер для бою, в якому треба реанімуватись. Правша, який постійно йде вперед, але робить це недостатньо вишукано. Добротний та завзятий боксер, але недостатньо швидкий чи жорсткий, щоб розбити Шакура. Боєць, з яким можна класно попрацювати на випередження та показати свої найкращі якості.


Реальність бою проти Берінчика: 2,5 з 5

Все залежатиме від подальшого рішення Шакура. Його контракт з Top Rank закінчується після цього бою. Якщо він лишиться в компанії Арума, то об’єднання з Берінчиком буде зробити досить просто. Особливо враховуючи перемовини Боба з командою Джервонти щодо бою проти Ломаченка. Буквально у два кроки можна зробити бій за абсолютне чемпіонство, в якому Арум гарантовано буде у виграші.

Якщо ж вирішить не співпрацювати з Арумом, треба буде відштовхуватись від того, що робитиме далі Шакур: підпише контракт з іншим промоутером чи вестиме справи самостійно.

Кейшон Девіс
25 років, США

Рекорд: 10-0, 7 КО

Відсоток дострокових перемог: 70%

Зріст: 175 см. Розмах рук: 178 см

Чемпіон світу WBO Inter-Continental у легкій вазі

Наступний бій: у ніч на 7 липня у Ньюарку, США

Суперник: Мігель Мадуено (31-2, 28 КО)


Кейшон впевнено підбирається до титульних поєдинків та більш гучних суперників. Зараз американець вже має WBO Inter-Continental, а отже теоретично може претендувати на бій за повноцінний чемпіонський пояс саме проти Берінчика. А ще кликав на бій Теофімо Лопеса – після минулої перемоги.

В рекорді Девіса присутній екссуперник Берінчика – Ентоні Їгіт. Денис побив шведа у серпні 2023-го рішенням суддів. Кейшон – за чотири місяці до цього технічним нокаутом у 9 раунді. Наступним іменитим опонентом Кейшона став Хосе Педраса – бій відбувся у лютому 2024-го.

Педраса був зруйнований. Девіс, який тренується із Браяном Макінтайром – тренером Теренса Кроуфорда, не давав дихнути ексчемпіону світу. Постійне тримання в напрузі, удари врозріз, жорсткі контратаки. Все це вимотало Хосе за декілька раундів. Підсумковий результат – перемога Девіса технічним нокаутом у 6 раунді.

Арум обіцяв більш гучних суперників для Кейшона у разі перемоги над Педрасою. Сам Девіс просто з рингу викликав на бій Теофімо Лопеса та говорив, що готовий піднятись у вазі. Але наразі американець має в суперниках Мігеля Мадуено. Його боксер рівня Кейшона має проходити без жодних проблем. Яскраво та достроково.


Реальність бою проти Берінчика: 3,5 з 5

Доволі реальне протистояння, яке точно в інтересах американця. Промоутери, які не ворогують – Арум, Красюк та Воррен зможуть домовитись. Зручний транслятор – у тому числі і для України, адже всі бої на ESPN транслює MEGOGO.

Сам Кейшон говорить, що хотів би битись з Теофімо у наступному бою, але це малореально. Та каже, що на початку 2024-го промоутери дадуть йому титульний бій. І саме на Берінчика може претендувати американець.

Питання в тому, що Кейшон не зможе випередити того ж Сепеду, про якого йтиметься далі та який у рейтингах стоїть ближче до Дениса. Навряд. Якщо тільки WBO не призначить захист саме проти Девіса або команди не домовляться.

Голуб та Берінчик відреагували на бажання Кейшона Девіса відібрати пояс у Дениса

Вільям Сепеда
28 років, Мексика

Рекорд: 30-0, 26 КО

Відсоток дострокових перемог: 86.67%

Зріст: 175 см. Розмах рук: 177 см

Перший номер усіх рейтингів у легкій вазі: WBA, WBO, IBF та WBO

Наступний бій: у ніч на 7 липня в Онтаріо, США

Суперник: Джовані Кабрера (22-1, 7 КО)


Мексиканський шульга Сепеда – той, хто заслужив титульний бій вже. І питання не тільки в тому, наскільки він яскравий. Чи тому, що у попередньому поєдинку переїхав Максі Г’юза, який раніше створив купу проблем Камбососу, не відчувши суперника.

Зараз Вільям – перший номер рейтингів усіх авторитетних боксерських організацій: WBA, WBO, IBF та WBO. Тобто теоретично він може претендувати на Ломаченка, Берінчика, Шакура та Джервонту одночасно. Промоутер Сепеди Оскар Де Ла Хойя вже зачепив Шакура, який боксуватиме на протилежному узбережжі США:

«Гей, Шакуре, я гарантую, що Вільям Сепеда в першому раунді викине більше ударів, ніж ти за всю свою кар’єру», – сказав Де Ла Хойя.

У цьому весь стиль мексиканця. Пресинг, багатоударні комбінації, майстерне міксування роботи по поверхах. Дихати, відповідати та бути результативним проти такого опонента вкрай важко. Треба мати достатньо навичок та потужності, щоб зупинити наступ Сепеди.

Кабрера – цікавий боксер. Міцний шульга із точним ударом лівою. Класна перевірка для настільки атакувального боксера, як Сепеда.


Єдина поразка Джовані – від Ісаака Круза, який якраз взяв своє постійним пресингом та кількістю ударів на ближній дистанції. Цікаво подивитись, як на неї прориватиметься Вільям.

Реальність бою проти Берінчика: 4 з 5

Раніше саме Сепеда називався найбільш ймовірним суперником для Ломаченка. Враховуючи те, що Шакур, який так само давно претендує на Лому, збирається йти з Top Rank, об’єднання в бою з Василем залишилось під питанням. А IBF, чиїм поясом володіє боксер з Білгород-Дністровська, найімовірніше призначить Вільяма претендентом, якщо він переможе Кабреру.

Проте, у світлі перемовин між командами Ломаченка і Девіса, Сепеда може відійти на другий план. І тут у нього шлях або до Шакура, або до Берінчика. Поки не схоже, що Стівенсон рветься битись проти настільки настирного суперника. А Денису, як він зазначив раніше, все одно з ким битись. Аби зробити це яскраво.

***

Поєдинки Шакура, Кейшона, а також бій Фостер – Консейсао транслюватиме MEGOGO. Початок трансляції вранці 7 липня о 04:00.

Бій Вільяма Сепеда показуватиме DAZN. Початок вранці 7 липня о 04:00.

Детальніше на ua.tribuna.com:
https://ua.tribuna.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *