Марина Бех-Романчук проведе перший старт за пів року на Діамантовій лізі в Монако: з ким та коли стрибатиме українка

Цього року Марина досі обмежувалася лише двома стартами у січні, коли виступала в приміщенні німецького Дортмунда. Відтоді українка пропустила серію ключових стартів — чемпіонат світу в приміщенні та Євро-2024 — і відкладала своє повернення через ушкодження.

У Діамантовій лізі до старту Олімпіади залишається єдиний етап у потрійному стрибку серед жінок — він відбудеться саме в Монако. У Лондоні перед Іграми-2024 також розіграють нагороди жіночих стрибків у довжину — дисципліни, в якій Бех-Романчук не відібралася до Парижа-2024.

З ким змагатиметься Бех-Романчук у Монако?

  • На третю перемогу в серії цього сезону претендуватиме кубинка Леяніс Перес Ернандес — третя топстрибунка світового рейтингу в дисципліні і лідерка сезону Діамантової ліги.
  • Три попередні старти поспіль виграла Шаніка Рікеттс із Ямайки, друга у світовому заліку дисципліни. Топ-5 також представляє домініканка Тея Лафонд, а кубинка Льядагміс Повея розташовується в рейтингу одразу після Бех-Романчук — шоста.
  • Лафонд належить найкращий результат сезону в світі — на ЧС-2024 у приміщенні домініканка полетіла на 15.01 метра і залишається єдиною, хто долала 15 метрів на всіх стартах цього року.

Що відомо?

  • Бех-Романчук — єдина українка, що заявлена на Діамантову лігу в Монако. Початок змагань за участю Марини у п’ятницю, 12 липня — о 21:40 за київським часом.
  • 28-річна легкоатлетка — чемпіонка Євро-2022 і віцечемпіонка світу-2023 в потрійному стрибку. Кваліфікувалася в дисципліні на Олімпіаду-2024 з виконаним нормативом — 14.55 метра.
  • Олімпіаду в потрійному стрибку пропускатимуть дві найкращі спортсменки Токіо-2020 у дисципліні: Юлімар Рохас та Патрісія Мамона, золота і срібна призерки відповідно, вибули зі змагань через травми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *