Арам Фаніян: «З такими боксерами як Родрігез потрібно бути обережними»

Чемпіон світу WBF – про майбутній бій 3 серпня та важливість вечорів боксу під час великої війни.

Джерело – https://sportbusiness.media

Чемпіон світу за версією WBF у першій напівсередній вазі Арам Фаніян (24-2, 6 КО) в інтерв’ю для SportBusinessMedia розповів про очікування від бою 3 серпня у вечорі боксу від Spartabox Faniian Promotions з мексиканцем Хуаном Родрігезом (34-9, 29 КО), плани в кар’єрі та важливість проведення спортивних івентів для допомоги українським військовим під час повномасштабної війни.

Араме, третього серпня ти вийдеш до рингу у київському «Палаці спорту»  в межах великого благодійного шоу від Spartabox Faniian Promotions. Які в тебе очікування від бою з мексиканцем Хуаном Родрігезом?

Для мене головне, що на кону цього протистояння буде пояс WBO Global, завоювання якого, я вірю, наблизить мене до дуелі за повноцінний титул. Наразі кожен свій бій я розглядаю лише в цьому контексті. Ми з командою обрали версію, за якою рухаємось, це Всесвітня боксерська організація, потрібно перемагати Родрігеза і ми будемо йти далі.

Третього серпня, як і в кожному іншому поєдинку, я буду намагатись показати в рингу свої найкращі якості аби вболівальникам мій бій сподобався. Якщо зможу завершити протистояння достроково – буде добре, але заряджатись на нокаут не планую.

Що ти знаєш про свого суперника?

Знаю, що він непоступливий, як і всі мексиканці. Я вже боксував проти чотирьох хлопців з Мексики і точно знаю, що вони ніколи не здаються. Навіть якщо вони будуть програвати бій без шансів, вони все одно будуть йти вперед. Тому з ними в рингу потрібно бути дуже обережними, не можна думати, що він «вже все», адже удар може прилетіти нізвідки. 

Родрігез, до речі, незручний хлопець, адже він є шульгою, а проти них завжди боксувати непросто. Ще він досвідчений, боксував з багатьма непоганими хлопцями, має великий досвід титульних протистоянь.

Як проходить підготовка до бою? Ти всім задоволений?

Так, задоволений всім, вже чекаю на момент, коли тренер скаже, що збір завершено (сміється, – зауваження SBM). Ми провели дуже гарний збір в горах, де заклали фізичну основу. Повернувшись до Києва працюємо над боксом: спаринги, робота на лапах, в парах, доточуємо моменти, над якими постійно працюємо. 3 серпня я постараюсь показати в рингу те, що ми з тренером напрацювали.

Пояс WBO Global це четвертий титул, який ти можеш завоювати в профі-кар’єрі. Що для тебе означають пояси?

Як я вже сказав, це значить, що ми з моєю командою рухаємось правильним шляхом. Кожен новий завойований титул наближає нас до нашої мети – титулу чемпіона світу по основній версії. Наразі в моїй вазі поясами володіють серйозні імена: Теофімо Лопез, Маріо Барріос, Ліам Паро та Айзек Круз. Я роблю все аби рано чи пізно зустрітись з кимось з них в бою за пояс чемпіона світу.

Вечір боксу від Spartabox Faniian Promotions, як і січневе шоу, буде благодійним. Які в тебе відчуття через те, що твій бій очолить шоу, що буде збирати кошти нашим захисникам?

Для мене велика честь мати можливість допомогти українським військовим. Під час минулого вечора боксу, в якому я боксував, наша компанія зібрала більше 10 млн гривень. Вірю, що цього разу сума буде ще більшою. Проводити івенти заради допомоги нашим героям це єдиний шлях до перемоги, адже всі українці зараз мають об’єднатись в одній меті – здолати ворога та розвивати нашу країну. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *