Біатлон: чоловічу збірну України очолила жінка. Що буде у новому сезоні

Сезон-2024/2025 – передолімпійський для зимових видів спорту. Хочеться сподіватися, що він буде успішнішим для українських біатлоністів, ніж попередній.

Далі текст мовою оригіналу.

Президія Федерації біатлону на це зреагувала, переглянувши деякі кадрові питання. Біатлоністів у сезоні-2024/2025 очолить жінка – Надія Бєлова. Вона у 2016 році працювала старшим тренером у чоловіків, потім поступилася своєю посадою іноземному фахівцеві Юраю Санітрі. Тренерську кар’єру продовжила в Польщі, очолювала жіночу збірну країни, а тепер Санітра поступився своїм місцем Бєловій. З біатлоністками другий рік поспіль продовжить працювати Микола Зоц, він у 2023 році замінив Олександра Кравченка.

Склади збірних визначено

Визначено склади наших збірних на сезон-2024/2025. До чоловічої команди включено 11 лижників-стрільців, до жіночої – 13. У передолімпійському сезоні на Кубку світу Україна за підсумками минулого сезону має квоту в п’ять спортсменок в особистих перегонах і чотири – в чоловічих.

Дмитро не хоче змінювати систему

Капітан нашої чоловічої команди Дмитро Підручний прийняв рішення продовжувати тренуватися під керівництвом Юрая Санітри. Як стверджує Дмитро, попри травми, які його переслідували останні два роки, завдяки своєму тренеру йому вдалося продемонструвати непоганий рівень готовності. У нього з тренером уже вибудувана система підготовки, яку за два роки до Олімпіади він не хоче змінювати. Ще один лідер збірної Артем Прима остаточно не визначився зі своєю подальшою кар’єрою, про це він поставив до відома керівництво Федерації біатлону.

Джима зі своїм тренером, чекають на повернення Блашко і Білосюк

З 2018 року індивідуальну підготовку до сезону лідерка нашої жіночої збірної Юлія Джима проводить під керівництвом екстренера жіночої команди України Уроша Велепеца. Вона бажає залишатися під опікою цього іноземного фахівця.

У списку тринадцяти кандидатів до жіночої збірної відсутня Дар’я Блашко. Тренер команди Микола Зоц сподівається, що Дарина відновить після травм свою фізичну готовність і повернеться до збірної. Сезон-2023/2024 Олена Білосюк через операцію на колінах завершила достроково. Тренерський штаб сподівається, що, пройшовши курс реабілітації, Олена повернеться до складу команди.

Біатлон продовжує користуватися в Україні популярністю, він у центрі уваги ЗМІ та телебачення. Цей вид спорту має хороше державне фінансування. Очікуємо успішних виступів наших біатлоністів і біатлоністок у передолімпійському сезоні-2024/2025. Зимова Олімпіада, нагадаємо, відбудеться 2026 року в італійському Мілані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *