Броварський легкоатлет Артур Фельфнер не відібрався у фінал з метання списа на дебютній Олімпіаді у кар’єрі

Броварський легкоатлет Артур Фельфнер не пробився у фінал у метанні списа на Олімпіаді-2024. Сталося це у 11-й день змагань у на Іграх у Парижі.

20-річний Фельфнер відібрався на Ігри-2024 за світовим рейтингом. У Парижі легкоатлет дебютував на рівні Олімпійських ігор — перед цим метальник списа на дорослому рівні виступав лише на чемпіонаті світу-2023, етапах Діамантової ліги та Європейських іграх (“бронза” у 2023-му).

Для того, щоб подолати кваліфікацію, Фельфнер мав виконати норматив 84 метра. Або ж потрапити щонайменше до топ-12 за результатами відбору. Причому найкращим результатом сезону українця є 85.95 м, а особистим рекордом є 84.32 м.

Як пройшла кваліфікація за участі українця?

  • Кваліфікаційні змагання у метанні списа проходили у дві групи по 16 спортсменів у кожній. 20-річний дебютант Олімпіади виступав у групі Б – метав 11-м.
  • Перша спроба Фельфнера завершилась без результату, а у другій він метнув спис на відстань 81.84 метра. З цим результатом українець піднявся на 13-ту сходинку таблиці.
  • Покращити результат у третій спробі Фельфнеру не здалось — метнув спис на 74.54 метра. Відтак, у своїй групі спортсмен став 11-м, а у загальному рейтингу український легкоатлет опинився на 15-му місці, опинившись поза фіналом.
  • Результат Фельфнера — третій найкращий для нього у сезоні-2024. Краще метальник списа показав результат лише в німецькому Оффенбурзі в рамках Всесвітнього легкоатлетичного континентального турніру (83.95 м) та на Кубку Європи (81.89 м).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *