Олімпіада-2024 в Парижі добігла свого кінця – результати виступів спортсменів Броварської громади

Церемонія закриття 33-х літніх Олімпійських ігор-2024 відбулася у неділю, 11 серпня, в Парижі на знаменитій арені «Стад де Франс».

На парад націй вийшли 205 країн-учасниць.

Прапор України на церемонії закриття Олімпіади-2024 несли срібні призери Ігор – Парвіз Насібов (боротьба) та Людмила Лузан (веслування).

140 українських спортсменів змагалися за медалі у 23 видах спорту. В результаті Україна завершила виступи на Олімпіаді-2024 з 12 нагородами (🥇3 + 🥈5 + 🥉4) та на 22-му місці загальномедальному заліку.

Переможцями медального заліку Олімпіади-2024 стали Сполучені Штати, які випередили Китай завдяки більшій кількості срібних нагород.

Київщину представляло шестеро спортсменів, серед них четверо представників Броварської громади: Аліна Грушина (Акобія) (жіноча боротьба), Артур Фельфнер та Людмила Оляновська (легка атлетика) та Дмитро Ловчинський (бокс).

22-ге місце України у загальномедальному заліку та 17-те за кількістю нагород — найкращий результат за 12 років на Олімпійських іграх. Рекордом залишається дев’яте місце на Іграх-1996.

На жаль броварські спортсмени залишилися цього разу без нагород.

РЕЗУЛЬТАТИ ВИСТУПІВ БРОВАРСЬКИХ ОЛІМПІЙЦІВ:

ДМИТРО ЛОВЧИНСЬКИЙ

  • Дмитро Ловчинський, завершив свій шлях на Олімпійських іграх-2024 в першому бою на турнірі, на стадії 1/8 фіналу у вазі +92 кг. Дмитро поступився австралійському боксеру Теремоані Джуніору  в 1 раунді технічним нокаутом (після 3 нокдаунів).

АРТУР ФЕЛЬФНЕР

Броварський легкоатлет Артур Фельфнер не пробився у фінал в метанні списа на Олімпіаді-2024. Для того, щоб подолати кваліфікацію, Фельфнер мав виконати норматив 84 метра, або ж потрапити щонайменше до топ-12 за результатами відбору.

  • Як пройшла кваліфікація за участі українця?

Кваліфікаційні змагання у метанні списа проходили у дві групи по 16 спортсменів у кожній. 20-річний дебютант Олімпіади виступав у групі Б. Перша спроба Фельфнера завершилась без результату, а у другій він метнув спис на відстань 81.84 метра. З цим результатом українець піднявся на 13-ту сходинку таблиці. Покращити результат у третій спробі Артуру не здалось — він метнув спис на 74.54 метра. Відтак, у своїй групі спортсмен став 11-м, а у загальному рейтингу український легкоатлет опинився на 15-му місці, опинившись поза фіналом.

ЛЮДМИЛА ОЛЯНОВСЬКА

Людмила Оляновська змагалися у двох видах – спортивній ходьбі на 20км та змішаній естафеті зі спортивної ходьби на марафонській дистанції 42км 195м.

  • На дистанції 20км Людмила фінішувала на 14 місці Олімпійських Ігор. У неї був кращий результат серед українок і позаду 31 конкурентка з числа найсильніших атлеток світу у цій дисципліни! Чудовий результат!
  • У Парижі відбулися перші в історії Олімпійських Ігор змагання змішаної естафети зі спортивної ходьби на марафонській дистанції 42км 195м. Україну на цих змаганнях представляли броварчанка Людмила Оляновська та Іван Банзерук. Кожен зі спортсменів почергово мали пройти по 2 етапи.  В підсумку у нашої команди 17-те місце.

АЛІНА ГРУШИНА (АКОБІЯ)

  • Феєричною перемогою розпочала свою олімпійську ходу Аліна Грушина (Акобія). Програючи в першому періоді вона на характері змогла змінити рахунок на 16:13 і отримати перемогу над колишньою українкою Ангеліною Лисак, яка тепер представляє Польщу. Потім вона зазнала поразки від американки Гелен Маруліс у 1/4 фіналу. Сутичка завершилася з рахунком 4:7. Проте шанси на подальшу боротьбу зберігалися у разі потрапляння американської спортсменки до фіналу. Але на жаль цього на сталося і Аліна завершила виступи на стадії ¼ фіналу.

Вітаємо броварських спортсменів та бажаємо нових перемог та звершень на наступних стартах! Не зважаючи ні на що, ви гідно представили нашу державу і край на головних стартах планети!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *