Броварський легкоатлет Артур Фельфнер змагатиметься на останньому етапі Діамантової ліги в Швейцарії

Україна буде представлена на 14-му етапі Діамантової ліги. На турнірі, який пройде у швейцарському Цюриху, виступлять три українські легкоатлети.

Змагання у Цюриху стануть останніми перед фіналом, що відбудеться 13-14 вересня у Брюсселі, Бельгія. У Швейцарії, зокрема, змагатимуться у жіночих стрибках у висоту та чоловічому метанні списа.

Діамантова ліга: українці на етапі в Цюриху (5 вересня)

  • Жінки, стрибки у висоту: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко
  • Чоловіки, метання списа: Артур Фельфнер

Ярослава Магучіх перемогла на етапі Діамантової ліги у Лозанні

З ким змагатимуться українці?

  • Суперницями олімпійських призерок Магучіх та Геращенко на етапі Діамантової ліги стануть їхні конкурентки за нагороди минулої Олімпіади в Парижі. Так, срібна призерка Ігор-2024 Нікола Оліслагерс та бронзова медалістка Елеанор Паттерсон також отримали запрошення на змагання у Швейцарії.
  • Крім Оліслагерс та Паттерсон, на етапі змагатимуться Крістіна Гонзель з Німеччини, Ламара Дістен з Ямайки, Сафіна Садуллаєва з Узбекистану, Навал Менікер з Франції, Лія Апостоловські зі Словенії та Саломея Ланг зі Швейцарії.
  • На етапі Діамантової ліги у Цюриху Фельфнер змагатиметься з чинним чемпіоном світу Юліаном Вебером, бронзовим призером Ігор у Парижі Андерсоном Пітерсом та срібним призером Ріо-2016 Джуліусом Йего. Також у Швейцарії виступить бронзовий призер чемпіонату Європи Лассі Етелятало.

Діамантова ліга-2024: що відомо

  • На етапі в Франції, Магучіх стала світовою рекордсменкою у стрибках у висоту, підкоривши планку у 2.10 метра.
  • Ярослава Магучіх достроково відібралася у суперфінал Діамантової ліги: є лідеркою заліку з результатом у 24 очки. Натомість Ірина Геращенко майже гарантувала собі участь у фіналі — не потрапить туди лише за двох одночасних умов: перемоги на етапі Гонзель, а також, якщо не фінішує вище восьмого місця у Цюриху.
  • Натомість Артур Фельфнер зберігає шанси на вихід у суперфінал Діамантової ліги: йде на п’ятому проміжному місці з 9 очками. Для участі у фіналі в Брюсселі українець має втриматися у топ-6 заліку Діамантової ліги.
  • За підсумками сезону-2023 Ярослава Магучіх стала першою дворазовою чемпіонкою Діамантової ліги в історії України (титули 2022-2023 років).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *