Сьогодні на київському залізничному вокзалі урочисто зустріли броварських паралімпійців

Сьогодні, 10 вересня, на столичному залізничному вокзалі зустрічали паралімпійців – представників Броварської громади та їхніх тренерів – призерів та учасників XVII літніх Паралімпійських ігор-2024, що відбулися в Парижі з 28 серпня по 8 вересня.

Героїв  – паралімпійців зустрічали Броварський міський голова Ігор Сапожко (Ігор Васильович чи не єдиний очільник міста в Україні який завжди зустрічає спортсменів після їх повернення додому), начальник Управління молоді та спорту КОВА Володимир Стеценко, начальник відділу фізичної культури та спорту Броварської міської ради Дмитро Рожков, директор Київського регіонального центру «Інваспорт» Юрій Кравченко та представники Національного параолімпійського комітету України. Нагадаємо, що Броварську громаду представляли три спортсмени: Ілля Яременко та Олексій Федина (пара плавання) та Людмила Даниліна (легка атлетка). І ось настала довгоочікувана мить повернення додому.

Так, урочисто вітали сьогодні двох срібних призерів головного спортивного параолімпійського форуму планети – легкоатлетку Людмилу Даниліну, яка виборола срібну медаль у медальному забігу на 1500 метрів у класі T20 та її тренера Сергія Стельмаха, плавця Іллю Яременка, який здобув срібну медаль з результатом у 23,77 секунд. Привітати його приїхали його наставники –  Людмила Слівінська та Віктор Турчин, а також його татусь і дружина.

Без медалі, але в статусі учасника фінального запливу паралімпійських ігор на дистанції 100м брасом, повернувся п’ятиразовий паралімпійський чемпіон Олексій Федина, якого також радо зустріла його друга половинка.

Задоволеними та щасливими вони повернулися додому, ділячись із зустрічаючими своїми враженнями від пережитого. Та розповідають про приємні враження, яке справили на них і сам Париж, і статус змагань, а найбільше – теплу зустріч французів та учасників Ігор.

«Ми почувалися наче в Україні, – розповідає Олексій Федина. – Дуже потужно зустрічали нас трибуни. Зокрема під час церемоній відкриття та закриття глядачі вітали збірну України стоячи і під гучні оплески». До речі Олексій не планує залишати спорт, а й надалі продовжить підготовку до наступних турнірів та змагань!

Поділилася своїми враженнями від так званих «нейтральних спортсменів» Людмила Даниліна, яка в інтверв’ю відразу після виступу сказала: «Ми мусимо у Франції з ними їсти в одній їдальні, жити в одному паралімпійському селищі й не маємо права плюнути у морду, бо за це мене покарають. Покарають за те, що гинуть мої люди».

Отож вітаємо наших паралімпійців на рідній українській землі та бажаємо всім нам скорішого мирного неба! Все буде Україна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *