16 серпня у Броварах розпочався збір-семінар для хокейних суддів

16 серпня у Броварах почався збір-семінар для суддів з хокею національної та першої категорій.

У конференц-залі готелю «Гранд Спорт» зі вступним словом виступили віце-президент Федерації, голова суддівського комітету Вадим Сисюк та виконавчий директор Сергій Коваль.

Якісна фізична підготовка – це основа успішної роботи арбітра. Саме про це у своїй доповіді розповів Андрій Дворник, спеціаліст виконавчої дирекції Федерації. Він перелічив основні аспекти функціональної підготовки судді та вправи, які спрямовані на їх покращення.

З основами першої медичної допомоги арбітрів ознайомив лікар збірних команд України Володимир Секретний. Він розповів про надання першої медичної допомоги при струсі мозку, епілепсії, травм шиї та хребта тощо. Теоретичні знання було підкріплено демонстрацією конкретних дій арбітрів при настанні вищевказаних випадків.

Одним з лейтмотивів проведення збору є вироблення єдиних стандартів обслуговування арбітрами матчів Всеукраїнських змагань. У цьому аспекті в перший день зборів арбітри прослухали три лекції від Олександра Полякова, супервайзера Міжнародної федерації хокею, на наступні теми:

  • Дисциплінарні покарання. Загальна практика таких покарань;
  • Єдині стандарти щодо правил: атака в ділянку голови або шиї, пізній удар;
  • Трактування правил гри.

У процесі лекційних занять судді обговорювали з Олександром Поляковим конкретні випадки застосування правил у різних ігрових ситуаціях.

Також було проведено два практичних заняття.

Перше – із загально-фізичної підготовки на стадіоні «Спартак», під час якого судді розім’ялися та виконали декілька комплексних вправ на координацію.

Друге тренування вони провели на льоду арени «Термінал». Спершу була традиційно проведена розкатка, після якої арбітри під керівництвом Олександра Полякова виконали вправи спрямовані на закріплення суддівських навичок, а саме жестів, перекатів, зміни позицій.

Нагадаємо, що збори для суддів триватимуть ще два дні. У кінці на арбітрів чекають тестування зі спеціальної льодової та загально-фізичної підготовки, а також їх перевірять на знання англійської мови.

Федерація хокею України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *