На юнацький чемпіонат України чекають зміни

Комітет з організації та проведення змагань ФГУ підготував зміни до регламенту чемпіонату України серед команд дівчат та хлопів 2003-2004 років народження. Зміни торкнуться тривалості матчів, кількості таймів у грі, а також захисних систем, які матимуть використовувати команди. 

В цьому матеріалі викладені деякі основні положення з проекту оновленого регламенту. Мета змін – перебудувати систему підготовки команд, зробити більші акценти на загальнофізичну підготовку й спеціальну фізичну підготовку гравців, а також на взаємодію в парах, в трійках тощо. 

Ігри в оновленому форматі стануть певним іспитом для тренерів та їх гравців випускного віку гандбольних шкіл. Відзначимо, що зміни були розроблені на основі досвіду систем юнацького гандболу провідних гандбольних країн Європи. Поштовхом для впровадження змін стали невтішні  результати тестування готовності гравців випускних класів вітчизняних гандбольних шкіл.

Проект системи проведення дитячо-юнацьких змагань

Комітет з організації та проведення змагань  ФГУ доводить до відому учасників чемпіонату України (2003-2004 р.н.): з метою підвищення рівня функціональної підготовки молодих гандболістів, виявлення перспективних спортсменів, підвищення якості комплектації збірних команд України різних вікових категорій, матчі сезону 2019-2020 проходитимуть у зміненому форматі.

Всі команди повинні грати три тайми по 20 хвилин, між першим та другим, другим та третім таймами 10 хвилинні перерви. Перший тайм команди грають за будь якою системою захисту (1-2-3; 3-3; 4-2; 2-4; 1-5; 5-1; 6-0; персональний активний захист). Другий тайм команди обов’язково грають за системою активного захисту 3-3, три гравці команди яка знаходиться у захист повинні захищатися не ближче дев’яти метрів від власних воріт.  Третій тайм команди обов’язково грають за системою захисту 5-1 (один гравець не ближче дев’яти метрів від власних воріт і не може грати персонально проти одного гравця ).

Загальний рахунок матчу фіксується по закінчення третього тайму.     

У зв’язку з цим на черговому засіданні Комітет з організації та проведення змагань прийняв рішення, а саме :

1.   Якщо одна з команд грає в меншості, то вона може не використовувати систему активного захисту. Команда противника в цьому випадку повинна продовжувати грати в обороні активну систему захисту.

2.   У випадку не дотримання команди грати активний захист або частково команда грає активний захист, тренер команди отримує перше попередження усне, при повторному недотриманні його команди  гри активного захисту, отримує попередження, при третьому порушенні його команди не дотриманні гри активного захисту, отримує двох хвилинне видалення і т.д..

3.   Якщо команда що у нападі не дотримується атакуючих дій проти гравців які знаходяться у захисті (наприклад, гравці нападу розташовуються у групі в правом або лівому куті,залишають одного гравця з м’ячом, гравці нападу розташовуються біля шести метрової зони,залишають одного гравця з м’ячом, тощо) тренер команди отримує перше попередження усне, при повторне недотриманні його команди атакуючих дій проти активного захисту, отримує попередження, при третьому порушенні його команди не дотриманні атакуючих дії проти активного захисту, отримує двох хвилинне видалення і т.д..

4.  Гравець або кілька гравців, які відмовляються грати  активний захист або активні дії у нападі та не реагують на зауваження арбітрів гри,  отримують двох хвилинне видалення.

5.  В разі входу додаткового гравця нападу в простір між шістю та дів’ятю  метрами команди суперника (два «лінійних»), гравці команди що захищається перелаштовуються на захист з двома захисниками не ближче дев’яти метрів від власних воріт.

 

Примітка:

 

 

Нагадуємо що спортивні змагання–це об’єктивний спосіб демонстрації досягнутого рівня підготовленості, спосіб оцінки і порівняння досягнень окремих спортсменів і команд. Вони є системоутворюючим фактором спорту.

Головними змаганнями є Чемпіонат України, в яких спортсмену необхідно продемонструвати найвищий результат на даному етапі спортивного удосконалення. На цих змаганнях спортсмену необхідно проявити повну мобілізацію техніко-тактичних і функціональних можливостей, максимальну спрямованість до досягнення найвищого результату, найвищий рівень психічної підготовленості.

Федерація гандболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *