Всеукраїнські ігри єдиноборств у Броварах вперше відбулися в міжнародному форматі

У суботу, 14 грудня, у Броварах, на Льодовій арені ТРЦ «Термінал» відбулися Всеукраїнські Ігри єдиноборств (Ukrainian Combat Games). Цього разу — вперше в міжнародному форматі. UCG: «International Edition» — це безкомпромісне протистояння Україна VS Польща. Новий формат, нові виклики та нові враження. Найтитулованіші спортсмени з двох країн змагалися в таких видах спорту: карате, кікбоксинг WAKO, сумо, джиу-джитсу, таїландський бокс Муей-Тай, самбо, панкратіон, боротьба на поясах Алиш, ушу, кіокушинкай карате.

Міжнародне спортивне протистояння, 12 видів єдиноборств, 200 спортсменів, 5 спортивних майданчиків, 3 години безкомпромісних сутичок і феєричне шоу.  Україна перемогла Польшу в кікбоксингу WAKO, джиу-джитсу, таїландському боксі Муей-Тай, панкратіоні, боротьбі на поясах Алиш та ушу. Перед початком змагань численних глядачів привітали почесні гості, серед яких радник Броварського міського голови Григорій Голубовський.

Видовищні поєдинки влаштували суматорі, самбісти та представники кіокушинкай карате. Показовими виступами глядачів вражали каратисти, котрі бездоганно виконали групове ката,  та хортингу. А запальні красуні з чирлідингу влаштували справжній Cheer Dance Battle!

Традиційно Всеукраїнські ігри єдиноборств, організовані Спортивним комітетом України, відкривали показові виступи. Це і  колектив барабанщиків тайко, і наймасштабніша в історії України вистава броварської школи ушу. Це було неймовірне дійство за участю 150 спортсменів з комплексами вправ від маленьких майбутніх чемпіонів, комплекс вправ «дуйлянь» від призерів чемпіонатів світу, індивідуальні демонстрації від представників збірної України, а головною фішкою стали дев’ять героїв східної міфології – дракони та леви.

За титул чемпіона з джиу-джитсу від України боролися чемпіон світу та Всесвітніх ігор Богдан Мочульський. Український кікбоксинг представляв «бронзовий» призер чемпіонату світу Святослав Гасюк, який переміг Віталія Панаінте, володаря Кубку світу, чемпіона Молдови та Польщі. В сумо за Україну на дохьо виходило надпотужне тріо — Святослав Семикрас, Важа Даіаурі та Олександр Вересюк та чарівні панянки, серед яких представниця Броварів, вихованка ЗТУ Олександра Кутакова Карина Колесник. Цих суматорі знає весь світ, а ось побачити поєдинки наших борців на найвищому рівні в Україні — рідкісна можливість. В ушу змагання відбувались у виді програми таолу. По дві пари від кожної країни змагались з двома видами зброї. Українське ушу представляли Ганна Терещенко, чемпіонка світу, та броварчанин Рева Роман, бронзовий призер чемпіонату світу і срібний призер кубку світу. Польщу представляли чемпіонка країни Діана Чмельницька та бронзовий призер чемпіонату Європи Міхал Фрожик. Тут Україна знову отримала беззаперечну перемогу.

Кіокушинкай карате: заключний видом спорту, представленим на шоу-турнірі Ukrainian Combat Games. Українська сутичка чемпіона Європи 2019 в абсолютці та срібного призера чемпіонату Європи 2018 Владислава Бондара та багаторазового чемпіона України і призера чемпіонату Європи Сірика Андрія, завершилась на користь Владислава.

В Cheer Dance Battle, за результатами голосування глядачів перемогу здобули вінничанки «Wolves Cheerleaders», які змагались за кубок UCG із киянками з команди «Purple Cheer».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *