У Броварах стартував чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років

З 17 по 21 грудня у Броварах проходить Чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років.

17 грудня у спорткомплексі Броварського вищого училища фізичної культури відбулося відкриття чемпіонату та попередні змагальні дні до двобої проходитимуть до 20 грудня, коли пройдуть півфінали, а 21 грудня на Льодовій арені ТРЦ «Термінал» – фінальні поєдинки.

Національна першість проводиться спільно Міністерством культури, молоді та спорту, Федерації боксу України, відділом фізичної культури  і спорту Броварської міської ради, Київською обласною федерацією боксу, Броварською федерацією боксу і під патронатом Броварського міського голови Ігоря Сапожко. 17 грудня, о 16-ій годині, в присутності високоповажних гостей відбулася урочиста церемонія відкриття. Ігор Васильович Сапожко звернувся з вітальним словом до учасників і гостей турніру.

 

Маю велику честь вітати в Броварах учасників та глядачів чемпіонату України з боксу. За перемогу та право представляти Україну на Чемпіонаті Європи боротимуться без перебільшення найкращі та найсильніші боксери країни, віком до 22 років. Змагання такого рівня в нашому місті відбуваються вперше, але я переконаний, що ми це почесне право заслужили.

 

Володимир Кличко, Сергій Дзіндзірук, Юрій Нужненко, Віктор Постол – ці прізвища сьогодні знає весь світ. Вони неодноразово перемагали та прославляли Україну. Всі ці Чемпіони – вихованці броварської школи боксу, яка сильна і дотепер. Не маю сумнівів, що перелік прізвищ буде розширюватись і в нас буде ще не один привід пишатися своїми земляками.

Потім учасників та глядачів привітав голова КОФБ, член виконкому ФБУ Костянтин Калашніков. Після цього продовжилася вечірня програма змагань.

Загалом в турнірі бере участь 201 учасник з них – 161 чоловік та 40 жінок з 24 областей України та м. Києва. Броварську школу боксу представляють чотирнадцять спортсменів:

49 кг – Павло Павлов та Андрій Лопушенко

52 кг – Алі Дагли

56 кг – Ілля Щучкін

60 кг – Тарас Бондарчук

64 кг – Назрі Рагімов

69 кг – Ельвін Алієв

75 кг – Іван Папакін та Данило Мещерін

91 кг – Руслан Шаповалов

+91 кг – Дмитро Ловчинський

Жінки

69 кг – Марія Сєдая

+81 кг – Марія Ловчинська

Серед супертяжів (+91) боксує учень Ярослава Халєєва із Броварського району Андрій Мочан.

 В перший змагальний день попередній етап успішно пройшли Андрій Лопушенко (тр. Юрій Бойко) та Тарас Бондарчук (тр. Олександр Поліщук) і роздільним рішенням суддів поступився вихованець Арсена Бабаяна Назрі Рагімов. Сьогодні, 18 грудня, бої на попередньому етапі продовжаться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *