Віктор Чернов, броварський спринтер-ветеран, святкує 80-літній ювілей

Сьогодні, в світлий день Преображення Господнього, свій 80-літній ювілей відзначає броварський спортсмен-ветеран Віктор Микитович Чернов.

Зараз, в наш швидкоплинний час, спорт стрімко омолоджується і дітей в спортивні клуби і секції приводять в дуже ранньому віці, практично коли ті вчаться тільки ходити. Ми сьогодні хочемо розповісти, про людину, яку свій шлях на спортивні вершини розпочала майже в шістдесят.

Броварський легкоатлет, народився в Пензенській області (Росія) в далекому, 1941 році. В дитинстві активно спортом не займався, хоч був завжди дуже рухливим і непосидючим. Вже в 1963 році, в час бурхливого промислового розвитку Броварів, переїздить до міста, де працює на багатьох об’єктах, електромонтажником. З допомогою його вмілих рук будуються: Броварський завод порошкової металургії, Торгового машинобудування, об’єкти соціально-побутового призначення Південного мікрорайону, житлового масиву тощо. Тут він знайшов своє сімейне щастя і благополуччя, зустрівши свою другу половинку. Мабуть, Віктор Микитович, так би й прожив своє життя, але в 1998 році, він приходить працювати до легкоатлетичного манежу Київської обласної школи вищої спортивної майстерності електриком.

Тут тренуються члени збірної команди Київщини і України з л/а. Вирішив спробувати власні сили і він. Йому на той час було вже майже п’ятдесят сім років. Так спортсмен-початківець розпочав свої активні виступи у «великому» спорті. За більш ніж двадцять років своєї спортивної кар’єри він став 21-разовим чемпіоном України в різних дисциплінах (спринтерський біг на 100 та 200 метрів, метання диску та штовхання ядра). Його особисті рекорди мабуть в наш час і багатьом представникам молоді не по силах, адже 100 метрів він пробігав за 14 секунд, а 200м  – 30,5с. Загалом в його активі більш 120 нагород найвищого ґатунку.

Вже не має з ним його дружини, яка трагічно пішла з життя після тривалої хвороби, а Віктор Микитович продовжує активні заняття спортом. Останнім часом він переніс декілька операцій, але це не стало на заваді його тренуванням. В 2019 році він був нагороджений почесною відзнакою Броварської міської ради «За заслуги перед містом».

Спортивна громадськість міста, влада Броварської МТГ, відділ фізичної культури і спорту БМР, ГС “Союз спортсменів Броварщини” (голова Сергій Ілюхін) вітає Віктора Чернова з ювілеєм і бажає йому міцного здоров’я, щасливих років життя і вдалих виступів на стадіонах!!! Щасти Вам Микитович!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *