Броварська штовхальниця ядра Ольга Голодна: “На Олімпіаді в Токіо можна було виступити набагато краще, але на жаль не вийшло”

Броварський спорт продовжує знайомити читачів із розповідями броварських учасників Олімпійських ігор в Токіо. Сьогодні ми надаємо вашій увазі інтерв’ю із найсильнішою українською штовхальницею ядра Ольгою Голодною.

Коротка біографічна довідка:

Ольга Анатоліївна Голодна (народилася 14 листопада 1991 в селі Мрин Носівського району Чернігівської області) — українська легкоатлетка, що спеціалізується у штовханні ядра, учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро та 2021 в Токіо.Лёгкая атлетика. ЧУ-2021. Голодная стала первой чемпионкой - Prosport

30-річня Ольга розпочала активні зання спортом у віці 13 років, навчаючись на відділенні легкої атлетики в носівській ДЮСШ. В 9 класі вона перемогла на чемпіонаті Чернігівщини, де її помітив відомий фахівець, Заслужений тренер України і СРСР Іван Паламарчук, який запросив дівчину до Броварів, на навчання до БВУФК і вже в 2009 році вона стає ученицею цього відомого на всю Україну спортивного закладу. Тут до неї приходять перші успіхи і перемоги.

Ольга Голодна: «Ми з тренером – одне ціле, одна команда» | Федерація легкої  атлетики України

На міжнародному рівні Голодна перемагала ще у 2013 році – на молодіжному чемпіонаті Європи (18,11м). А на внутрішньому п’ять разів ставала чемпіонкою України. На Олімпіаді в Ріо 2016 року вона посіла 17-е місце і не подолала кваліфікацію.Штовхання ядра. Голодна не змогла вийти у фінал

 До Олімпійських ігор 2020, які із-за пандемії корона вірусу були перенесені на рік, Ольга голодна останній раз виступала в 2019 році, а потім вимушена перерва викликана карантином.

У травні 2021-го Голодна штовхнула ядро на 18.56 метри – один із найкращих результатів в її кар’єрі.

І от Ольга Голодна вдруге змагалася на Олімпійських Іграх.

Змагання у секторі штовхання ядра проходили за участі 32 спортсменок – по 16 у кожній з кваліфікаційних груп. Кожна атлетка мала три спроби для того, щоб показати високий результат.

У фінал штовхання ядра проходили найкращі спортсменки, які змогли показати результат 18.80 метри. Або ж 12 найкращих легкоатлетів, що показали найкращий результат.

Голодна змагалася у групі “А”. Найкращий результат українка показала під час другої спроби, штовхнувши ядро на 17.15 метри.

Українка мала ще одну спробу, щоб покращити свій результат та наблизитися до кваліфікаційного нормативу. Проте у третій спробі Голодна штовхнула ядро на 17.08 метри.

Вона закінчила виступи в кваліфікації на 14-му місці в групі А, а у підсумковій таблиці посіла 26-е місце. За словами Ольги, чому так сталося вона не розуміє. Чи все ж таж акліматизація чи інший часовий пояс – все можливо. Але у невдачах Оля звинувачує тільки себе. За своїми попередніми результатами могла спокійно виступати у фіналі, але на жаль не вийшло. Але вона не втрачає надії і вірить, що її перемоги ще попереду!

На даний час Ольга Голодна продовжує активно тренуватися. Недавно вона звернулася з проханням про допомогу до Віктора Римка, який допомагаї їй під час тренувань, даючи настанови і поради, що дуже необхідно цій симпатичній дівчині.

Броварський спорт бажає Ользі Голодній здоров’я, сімейного щастя і перемог на найпрестижніших змаганнях світу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *