14 вересня у Запоріжжі стартує Чемпіонат України з боксу серед жінок

З 14-го по 18 вересня 2021 року в Запоріжжі відбудеться Чемпіонат України з боксу серед жінок. Це один з головних турнірів національного рівня для українського боксу у нинішньому році.

Подвійною мотивацією для найсильніших представниць жіночого боксу нашої держави є те, що за підсумками Чемпіонату України буде сформований новий склад Національної збірної України серед жінок для участі у першості світу-2021.

Цьогорічний Чемпіонат України з боксу серед жінок вперше проходитиме після впровадження нових вагових категорій, відповідно до змін, прийнятих Радою директорів AIBA. Нагадуємо, що кількість вагових категорій у жіночому боксі зросла з 10 до 12. Повний перелік категорій: 48 кг, 50 кг, 52 кг, 54 кг, 57 кг, 60 кг, 63 кг, 66 кг, 70 кг, 75 кг, 81 кг, +81 кг.

Київщину представлятимуть п’ять спормсенок – дві із Білої Церкви і три представниці Броварського краю, вихованки СК “Патріот”: 

57кг –  Анна Міщенко
70кг –  Марія Сєдая 
+81кг – Марія  Ловчинска

Програма проведення Чемпіонату України:

14 вересня – урочисте відкриття змагань, попередні поєдинки (початок – 12.00);

15 вересня – попередні поєдинки (початок – 12.00);

16 вересня – чвертьфінали (початок – 12.00);

17 вересня – півфінали (початок – 12.00);

18 вересня – фінали (початок – 13.00). 

Про проведення Чемпіонату України серед жінок, а також про Всеукраїнський турнір серед молоді пам’яті Миколи Яценка, який пройде у Запоріжжі у ці ж строки, розповів Почесний президент Запорізької федерації боксу, віце-президент Запорізького обласного осередку Федерації боксу України Ошан Беладзе.

«Можу пишатися тим, що Запоріжжя вперше в своїй історії проводить в себе змагання такого гатунку, як Чемпіонат України серед жінок. Ці змагання мають величезне значення як для нашого міста, так і для всього українського боксу в цілому, адже, нагадаю, вони мають статус відбіркових: на основі результатів першості України визначаться спортсменки, які захищатимуть честь нашої країни на Чемпіонаті світу. Тож ми вдячні Федерації боксу України, яка висловила нам таку високу довіру!

Ми взяли на себе і ще одну важливу місію. До нас в Україні ще досі ніхто не проводив два турніри паралельно в одні й ті ж самі строки, на одному ринзі. До речі, змагання пройдуть на території спортивно-готельного комплексу Sunrise Park, куди ми запрошуємо усіх бажаючих. У першій половині дня, починаючи з 12.00 проводитимуться поєдинки Чемпіонату України серед жінок, а у вечірній програмі на ринг будуть виходити чоловіки-молодь в рамках Всеукраїнського турніру, присвяченого пам’яті Героя СРСР М. Яценка та звільненню міста Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників. До речі, цей турнір має статус III рангу: за його підсумками переможці отримають звання майстрів спорту.

Додам, що найстаршому в Україні боксерському клубу «Бойові рукавички», який прославляє запорізький бокс, у цьому році виповнилося 53 роки. Ми горді бути частиною великої боксерської спільноти України та щиро бажаємо усім учасникам та гостям Чемпіонату України серед жінок-2021 та Всеукраїнського турніру серед молоді пам’яті М. Яценка отримати задоволення від цікавих двобоїв та здорової спортивної конкуренції», – відзначив Ошан Беладзе.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *