Броварчанин Дмитро Мага: «Найбільше моє прагнення — почути від президента України, що на нашій землі знову запанували мир та спокій…»

Представник Броварської школи боксу Дмитро Мага увійшов до «золотої» когорти українців, які нещодавно підкорили вершину  турніру Борнеміcа в Угорщині. Уродженець невеликого села Соломоново Закарпатської області, він виявився найсильнішим боксером у категорії 71 кілограмів та здобув одну з найшвидших перемог на турнірі, здолавши свого опонента через півхвилини після початку бою. 

Про враження від одного з найстаріших турнірів Європи, найзаповітнішу мрію та цілі на рік, що минає, вісімнадцятирічний боксер розповів у інтерв’ю офіційному сайту Федерації боксу України.

— Дмитре, вітаємо тебе з перемогою на турнірі в Угорщині. Твої враження від змагань?

— Щиро дякую за привітання. Мене сповнюють приємні та позитивні емоції, адже я не лише переміг, а й вкотре усім довів, що українці — сильний та непохитний народ. Для мене є великою честю представляти Україну на європейській арені.

— Розкажи, як ти готувався до цього турніру?

— На превеликий жаль, в мене було дуже мало часу для підготовки до цього турніру. Я тренувався самостійно, з моїми друзями із БСФК. Однак це не завадило мені підійти до турніру в хорошій формі. Дякую всім тим людям, хто допоміг мені підготуватися до змагань. Без їхньої допомоги було б складно підкорити вершину турніру в Угорщині.

— Як оціниш рівень своїх суперників? З ким найважче було боксувати і чому?

— Найважче мені довелося у фіналі. Казах Сигиндик Базар виявився незручним суперником, який моментами демонстрував «брудний» бій. Попри це, мені вдалося намацати його слабкі сторони і довести бій до перемоги. Також мені довелося непросто у півфіналі. У цьому бою мною правило прагнення представити України у «золотому» поєдинку. Власне, саме завдяки цьому я переміг. Натомість, найлегшим суперником був угорець Петер Дунащік, якого я переміг уже на тридцятій секунді чвертьфінального поєдинку…

— Кому присвячуєш свою перемогу?

— Свою золоту медаль я присвячую сім’ям загиблих Героїв та кожній матері, яка не дочекалася свого сина з фронту. Завдяки їхнім синам-Героям, ми маємо змогу жити і сподіватися на світле майбутнє.

— Чого тобі зараз найбільше хочеться?

— Найбільше моє прагнення — почути від президента України, що на нашій землі знову запанували мир та спокій.

— Які особисті цілі ставиш для себе на 2022 рік?

— Оскільки збірна України вкотре довела, що вона одна з найсильніших боксерських країн у світі, ставлю собі за мету представляти цю неймовірну країну на чемпіонаті світу. На цьому турнірі я докладу максимум зусиль, щоб над п’єдесталом залунав гімн України.

— Про що мрієш в боксі?

— Моя мрія — увійти в історію українського боксу, стати прикладом для підростаючого покоління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *