Українському баскетболісту-чемпіону загрожує 10 років за зраду

Донецька обласна прокуратура заочно повідомила про підозру у колабораційній діяльності мешканцю Маріуполя (ч. 5 ст. 111-1 КК України), повідомляє сайт Донецької прокуратури. За інформацією Tribuna.com, йдеться про колишнього баскетболіста МБК “Маріуполь” Андрія Відясова, який за “Маріуполь” у Вищій лізі у сезоні 2015/16 та 2016 став чемпіоном студентської ліги ФБУ у складі команди запорізького КПІ.

За даними слідства, у травні 2022 року Відясов обійняв посаду “завідувача організаційно-протокольного сектору відділу з питань внутрішньої політики адміністрації м. Маріуполя”.

Українському баскетболісту-чемпіону загрожує 10 років за зраду

Так званий держслужбовець організовує взаємодію “адміністрації” міста з незаконними політичними партіями та громадськими об’єднаннями. Він також відповідає за проведення публічних заходів, контролює дотримання фейковими органами нікчемних нормативно-правових актів. Крім того, згідно з наданими загарбниками повноваженнями підозрюваний керує підготовкою до перепису населення.

Наразі чоловік перебуває в розшуку й стосовно нього слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють досудове розслідування.

Українському баскетболісту-чемпіону загрожує 10 років за зраду

Максимально йому загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *