У Броварах відбувся фінальний етап чемпіонату Київщини з футзалу

В суботу, в залі КЗ КОР КОСФК (Бровари), відбувся фінальний етап чемпіонату Київщини з футзалу сезону 2024 року за участі – СК «Гатне», «Фортуна» (Буча), «Рятувальник» (Бровари) та «Скидка» (Ірпінь). Бровари вже не вперше приймає найкращі футзальні команди Київщини. Минулого року чемпіоном області став броварський МФК «Авалон», який цього сезону зійшов з дистанції на стадії ½ фіналу.

Матчі відбулися за коловою системою – коли команди-учасниці грали по черзі між собою.

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ:

  • ФК «Рятувальник» (Бровари) – СК «Гатне» 0:3
  • ФК «Фортуна» (Буча) – ФК «Скидка» (Ірпінь) 1:2
  • ФК «Рятувальник» (Бровари) – ФК «Фортуна» 1:1
  • СК «Гатне» – ФК «Скидка» (Ірпінь) 2:1
  • ФК «Скидка» (Ірпінь) – ФК «Рятувальник» (Бровари) 3:5
  • ФК «Фортуна» (Буча) – СК «Гатне» – 2:4

У всіх командах були зібрані справжні майстри футзалу. Багато із них мають досвід виступів у турнірах найвищого рівня. Тому боротьба на паркеті була гострою та безкомпромісною. Кожен із учасників мав бажання виграти почесний трофей, адже крім нагород, кубків та медалей, всі команди отримували грошову винагороду від Київського об’єднання асоціацій футболу, розмір якої залежав від зайнятого місця.  З перших матчів дуже зважену гру продемонстрували гравці СК «Гатне», які грали за принципом – «не числом, а вмінням». Не маючи довгу «лаву запасних», вони обходилися наявними гравцями, які викладалися на всі «100%». Особливо хочеться виділи воротаря команди, досвідченого Юрія Балашева, якому вдавалося захищати власні ворота в здавалося б безнадійних ситуаціях, часом ціною власної травми. Лікарю турніру доводилося не раз надавати йому медичну допомогу після цього. Хочеться відмітити велику мужність і силу духу «кіпера», який не зважаючи ні на що, продовжував грати. Можна з впевненістю констатувати, що велика заслуга в чемпіонстві його команди лежить на ньому. Тільки в останньому матчі, який вже для них нічого не вирішував, він вирішив відпочити!

Другим стали господарі, ФК «Рятувальник», які невиразно стартували з поразки майбутньому чемпіону – 0:3, але потім зуміли перебудуватися і набрати в двох матчах чотири очки, яких їм вистачило для «срібла»!

До речі доля призових місць вирішилася в останньому матчі між СК «Гатне», який достроково став переможцем і ірпінською «Фортуною», яка  могла стати призером в разі виграшу. Але «Гатне» вирішив зіграти по-чемпіонські, за максимальною сумою очок – дев’ять. Команда навіть без воротаря, його місце зайняв польовий гравець, зуміла виграти – 4:2 і цим самим не дала ірпінцям стати призером чемпіонату, залишивши їх на 4 місці.

В результаті запеклої боротьби команди зайняли такі місця в турнірній таблиці:

  1. СК «Гатне» (село Гатне Бучанського району) – 9 очок
  2. ФК «Рятувальник» (Бровари) – 4 очки
  3. ФК «Скидка» (Ірпінь, Бучанський район) – 3 очки
  4. ФК «Фортуна» (Буча, Бучанський район) – 1 очко

На урочистій церемонії переможця, призерів та учасника привітали поважні гості: перший ступник голови КОАФ, голова комітету футзалу Микола Логвин, перший заступник голови КОАФ Елізбар Сарія, виконавчий директор КОАФ Євгеній Євсеєв та член виконкому КОАФ Олександр Курилко. Вони привітали учасників з завершення турніру та вручили заслужені нагороди.

Крім цього кожна команда отримала грошовий сертифікат (20000, 15000, 10000 та 5000 гривень, відповідно до зайнятого місця).

ФК «Рятувальник», рішенням всієї команди, передав виграні кошти  до БФ «Янгол ЗСУ»!

Кращими в номінаціях стали:

  • Кращий бомбардир – Андрій Потапов (СК «Гатне»)
  • Кращий воротар – Юрій Балашев (СК «Гатне»)
  • Кращий гравець – Дмитро Войтенко (ФК «Рятувальник»)

Чемпіонат був організований комітетом з футзалу Київського об’єднання асоціацій футболу, який очолює перший заступник голови КОАФ Микола Логвин!

Крім того відзначили і суддівську бригаду. Вітаємо переможця, призерів та учасника і бажаємо нових звитяг на футбольних полях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *