Чи поїде Україна на Олімпіаду в Парижі: офіційна заява

Україна виступить на Олімпійських іграх у Франції. Це можливість показати світові волю та силу духу нашого народу.

Про це повідомив глава Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та виконувач обов’язків Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний. Відповідну заяву посадовці оголосили під час неформальної зустрічі з представниками українських та іноземних ЗМІ.

На сайті Мінмолодьспорту зазначається, що “ці Ігри мають особливе значення для України, адже це можливість показати світові нашу волю та силу духу. Гасло України на Олімпійських іграх: “The Will to Win”.

“Цього разу для України Олімпіада — це в першу чергу великий екран до світу. Ми маємо нагадати, що Україна є, бореться і здатна перемагати. Сам факт, що у Парижі виступають під українським прапором є великим проявом сили волі. Наші спортсмени — це герої, які тренуються в умовах окупації, під обстрілами, часто втрачаючи близьких. Їхня мужність і воля до перемоги заслуговують на найбільшу повагу і підтримку”, — було оголошено під час зустрічі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Як повідомив голова міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, будь-який нейтральний спортсмен з російським паспортом, який висловлюватиме свої політичні погляди під час Олімпіади, може бути виключений зі змагань.

Цікаво, що самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко переконаний, що Олімпійським іграм-2024 не потрібно оголошувати бойкот. Водночас він закликав своїх громадян “бити морди” опонентам у Парижі.

Варто зазначити, що українським спортсменам, які візьмуть участь на Олімпійських іграх у Франції, рекомендовано дистанціюватись від контактів з представниками Росії та Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *