Броварська легкоатлетка Юлія Лобан знялася з чемпіонату Європи з легкоатлетичного семиборства

Юлія Лобан достроково завершила турнір чемпіонату Європи-2024 з легкоатлетичного семиборства. Зі змагань українська легкоатлетка знялася після трьох дисциплін.

Вдруге стартувавши на чемпіонатах Європи, 23-річна Лобан виступила бігу на 100 метрів з бар’єрами, стрибках у висоту і штовханні ядра.

Як Юлія Лобан стартувала на чемпіонаті Європи-2024?

  • Пробігла 100-метрівку з бар’єрами за 13.96 секунди — за кар’єру це третій найкращий час українки в цій дисципліні. На старті семиборства ділила 19-те місце в загальному заліку.
  • В стрибках у висоту зупинилася на позначці 1.74 метра та вибула за топ-20 загального заліку.
  • 13-й результат українська продемонструвала у штовханні ядра (13.05 метра) та піднялася на 18-те місце у рейтингу семиборства.

Вже на четверту дисципліну першого дня чемпіонату — біг на 200 метрів — українка не вийшла. Таким чином Лобан достроково завершила Євро перед іще трьома стартами в суботу, 8 червня.

У Федерації легкої атлетики України повідомили Суспільне Спорт, що Лобан завершила виступи через ушкодження, які також завадили Юлії показати результат на травневому чемпіонаті України.

На національній першості в Луцьку Лобан змагалася у двох дисциплінах, зокрема виграла 100-метрівку з бар’єрами, але на інші п’ять стартів не вийшла.

Після чотирьох стартів у семиборстві лідирує чинна дворазова чемпіонка Євро Нафіссату Тіам. Найбільше балів бельгійка заробила в стрибках у висоту, де перевершила найближчих переслідувачок одразу на 12 сантиметрів.

Що відомо?

  • Призерки чемпіонату Європи із семиборства визначаться після іще трьох стартів змагального дня суботи, 8 червня: зі стрибків у довжину, метання списа та бігу на 800 метрів.
  • На дебютному Євро-2022 Юлія Лобан посіла 12-те місце у семиборстві. Свої найкращі результати в Мюнхені показала в метанні списа та штовханні ядра — сьоме й восьме місця відповідно.
  • У сезоні-2024 Лобан проводить дебютний міжнародний старт із семиборства. У березні виступала в п’ятиборстві на ЧС-2024 з легкої атлетики в приміщенні — посіла шосте місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *