“Розвідаю обстановку перед Олімпіадою”. Метальник списа Артур Фельфнер виступить на етапі Діамантової ліги-2024 у Парижі

Артур Фельфнер виступить на етапі Діамантової ліги-2024 у Парижі. Про це спортсмен повідомив в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Чинний чемпіон України з метання списа вдруге в кар’єрі отримав запрошення на етап Діамантової ліги. Попередній раз на турнірі цього рівня Фельфнер виступав у червні 2023 року в Швейцарській Лозанні. Тоді українець метнув спис на 81.89 метра та посів шосте місце.

Цього року 20-річний Фельфнер вже змагався на міжнародному рівні: провів дебютний виступ на чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Українець виступив у фіналі, де відібрався до вісімки найкращих метальників і з результатом 81.38 м восьмим завершив легкоатлетичне Євро.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт Фельфнер підтвердив, що матиме ще щонайменше один міжнародний старт перед Олімпійськими іграми-2024, куди відібрався за рейтингом. Українця запросили виступити на етапі Діамантової ліги у Парижі – одному з трьох, що пройдуть перед Іграми.

“Напередодні чемпіонату України прийшла прикольна звістка до мене — їду 7 липня на Діамантову лігу у Париж. Поїду, розвідаю обстановку [перед Олімпіадою] та розкажу, як там і що, щоб вже на Олімпійські ігри їхати, розуміючи куди. І потім Естонія, будемо там на зборах. Там буде Михайло Кохан, Ярослава Магучіх, там готуватимемося до Олімпійських ігор”.

Окрім Фельфнера участь на етапі у Парижі, який пройде 7 липня, підтвердила стрибунка у висоту Ірина Геращенко.

Артур Фельфнер: що відомо?

  • Чемпіон Європи (2021) та світу (2022) з метання списа серед юніорів.
  • У 2023 році — чемпіон Європи серед молоді та бронзовий призер Європейських ігор.
  • У сезоні-2023 дебютував на дорослому чемпіонаті світу, завершивши виступи за підсумками кваліфікації. На рівні чемпіонатів Європи дебютував у 2024-му, де завершив виступи у топ-8 фіналістів.
  • Особистий рекорд — 84.32 метра — встановив у червні 2022 року на змаганнях у словацькому Шаморіні.
  • Вперше кваліфікувався на Олімпійські ігри 2024 року, отримавши ліцензію за місцем у світовому рейтингу World Athletics.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *