Збірна України зі стрибків у воду назвала спортсменів, які поїдуть на Олімпіаду

Збірна України зі стрибків у воду повідомила склад спортсменів, які виступлять на Олімпійських іграх.

Перелік спортсменів, які поїдуть на Олімпійські ігри оголосили на презентації команди “синьо-жовтих”. До складу збірної увійшли 9 спортсменів. Перед Олімпіадою українські стрибуни у воду змогли кваліфікуватися до семи дисциплін. Ліцензії були неіменними, тому визначати склад мали у тренерському штабі національної команди.

На 3-метровому трампліні серед чоловіків Україну представлять Олег Колодій та Данило Коновалов, серед жінок – Вікторія Кесарь та Анна Письменська.

Олексій Середа, Кірілл Болюх та запасний Марк Гриценко будуть виступати на 10-метровій вишці, серед жінок – Софія Лискун і Ксенія Байло.

“Це спорт. У нас є завжди проблеми зі здоров’ям, але ми зробимо все можливе, щоб спортсмени підійшли на піку форми та з гарним здоров’ям до Олімпіади. Наразі наше завдання – виконати змагальну програму якомога найкраще і не припускатися помилок. Планувати нічого не можемо. У нас є спортсмени, що здобували медалі на чемпіонатах світу та Європи, вони з досвідом.

У нас головний старт – це Олімпійські ігри. Чемпіонат Європи основну команду підводив до Олімпіади: під час цих змагань ми готувалися до Ігор, ще не набирали максимальної форми, бо її протримати два місяці дуже важко. Ті змагання були неосновні, вся підготовка до Олімпійських ігор”, – сказав головний тренер збірної Ілля Целютін для Суспільне Спорт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *