Легкоатлет Краузер першим в історії виграв три Олімпіади поспіль у штовханні ядра

Американський легкоатлет Раян Краузер вдруге поспіль захистив титул олімпійського чемпіона у штовханні ядра. Спортсмен став олімпійським чемпіоном-2024 з сезонним рекордом, випередивши найближчого суперника, американця Джо Ковача, на 0.75 метра.

Олімпіада у Франції — третя у кар’єрі Краузера. Він також вигравав Ігри у Ріо-де-Жанейро та Токіо, показавши найкращий результат у 23.30 метра на змаганнях у Японії. Така відстань також є чинним олімпійським рекордом.

Три з п’яти виконаних спортсменом спроб на Іграх-2024 виявились вдалими, усі — на довшу відстань, аніж в суперників за фіналом. Найкращим виявився третій поштовх легкоатлета — ядро досягла відстані у 22.90 метра, що на 1.40 метра далі, ніж його результат у кваліфікації.

“Штовхнути 16-фунтове ядро непросто для тіла, а бути першим, хто виграє три [Олімпіади], [зробивши це] є свідченням того, наскільки сильний у вас поштовх”, — сказав лекоатлет у коментарі Team USA після виступу.

“Бути олімпійським чемпіоном тричі поспіль є свідченням цілковитої відданості та наполегливої ​​праці, які були вкладені в це. Варто просто зосередитись і усвідомити, що це — робота 365 днів на рік”, — зазначив Раян. — Це багато жертв роки за роками. І все — для того, аби присвятити себе справі, яка дозволила мені досягти рівня, на якому я зараз”.

Також у штовханні ядра змагався український легкоатлет Роман Кокошко. Спортсмен опинився поза фіналом Олімпійських ігор-2024, показавши результат у 19.36 метра.

Раян Краузер: що відомо про спортсмена

  • 31-річний легкоатлет, що спеціалізується на метанні диска та штовханні ядра.
  • Двічі чемпіон світу 2022 та 2023 років, а також срібний призер світової першості-2019.
  • Володар світового рекорду у штовханні ядра — 23.56 метра, встановленого у травні 2023 року на змаганнях у Лос-Анджелесі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *