Гордість українського і броварського спорту – паралімпієць Василь Ліщинський

🥇 Перше олімпійське золото з початку незалежності приніс Україні представник паралімпійського спорту Броварів і саме в 🇺🇦День незалежності України в 1996–му 🥳 – це легкоатлет ВАСИЛЬ ЛІЩИНСЬКИЙ!

Джерело – https://www.instagram.com/sport_koda_/

🇺🇦Того 96-го український прапор та державний славень вперше прославляли нашу державу на Х літніх Паралімпійських іграх в Атланті, США.

Тоді від України на змагання кваліфікувалось 25 спортсменів, з яких золото вдалось вибороти лише одному спортсмену. Ним став легкоатлет Київськог обласного центру «Інваспорт» КЗ КОР Київський регіональний центр «Інваспорт» та ДЮСШІ – легкоатлет 🥇ВАСИЛЬ ЛІЩИНСЬКИЙ в штовханні ядра, перед тим здобувши 🥈срібло в метанні диску серед спортсменів з порушенням зору.

Народився спортсмен 18 березня 1964 року в с. Новоселиця Кіровоградської області. Довгий час майбутній спортсмен працював не за покликанням долі, ще не відаючи того. Проте один день перевернув життя Василя, а разом з тим і визнання України у міжнародному спорті. Отримавши зарплатню, пан Василь, випадково зайшовши до спортивного магазину, придбав перше ядро, з яким не розставався уже ніколи.

Щоденні тренування дали результат, і вже незабаром старання Василя були виправдані – спортсмен став членом першої національної збірної України на Х Паралімпійських іграх в американській Атланті.

🇺🇦 Саме 24 серпня, на День Незалежності України, український спортсмен Василь Ліщинський здобув першу золоту медаль і започаткував переможний зліт українського паралімпійського руху в подальшому🥳.

Після неперевершених здобутків у перших для України Паралімпійських іграх Ліщинський брав участь у ХІІІ (2008, Пекін) та XIV (2012, Лондон) іграх, де також показував неймовірні результати.

На жаль, 29 листопада 2015 року Василь Вікторович Ліщинський покинув нас після довготривалої боротьби з хворобою.

Навіть попри недугу спортсмен і надалі планував прославляти Україну в світі.

💪 Пам’ятаймо подвиги українців та надихаймося на шляху до власних звершень!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *