Артур Фельфнер дебютує у фіналі Діамантової ліги: з ким змагатиметься метальник списа

Броварський метальник списа Артур Фельфнер дебютує у фіналі Діамантової ліги з легкої атлетики — виступить на заключному  турнірі сезону 13-14 вересня в Брюсселі.

Сезон-2024 — другий для українця на рівні головної комерційної серії з легкої атлетики. Одного разу Фельфнер змагався на етапі 2023 року в Лозанні, де фінішував із шостим результатом.

Цього року Фельфнер взяв участь вже у трьох етапах ліги, зокрема фінішував на підступах до подіуму в Лозанні — четверте місце з результатом 83.38, третім у кар’єрі метальника.

За три старти Артур набрав 11 залікових балів до сезонного рейтингу, в якому перед фіналом посідав сьоме місце. Цього вистачило для потрапляння до фіналу, позаяк організатори допустили одразу вісьмох учасників до старту в Бельгії.

Так, окрім топ-6 метальників у рейтингу, з Фельфнером до фіналу за додатковою квотою потрапив і один місцевий легкоатлет, бельгієць Тімоті Герман, який проводитиме свій перший старт цього сезону на рівні Діамантової ліги.

Метання списа: хто виступить у фіналі Діамантової ліги?

  • Андерсон Пітерс (Гренада), Юліан Вебер (Німеччина), Якуб Вадлейх (Чехія), Нірадж Чопра (Індія), Андріан Мардаре (Молдова), Генкі Дін (Японія), Артур Фельфнер (Україна), Тімоті Герман (Бельгія)

Конкуруватиме Фельфнер з олімпійським чемпіоном Токіо Ніраджем Чопрою, чинним чемпіоном Європи Якубом Вадлейхом та переможцем Євро-2022 Юліаном Вебером, переможцем двох цьогорічних етапів Андерсоном Пітерсом, серед інших.

Фінал чоловічого метання списа в Брюсселі відбудеться на другий день змагань, 14 вересня. Старт запланований на 20:22 за місцевим часом (19:22 — за київським).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *