Артур Артамонов мріє про Гібралтар та Ла-Манш

Нещодавно в Стамбулі завершився ХХХІ щорічний міжконтинентальний заплив через протоку Босфор. В запливі, організованому Національним олімпійським комітетом Туреччини, взяли участь 2400 осіб з 59 країн світу. Броварський плавець і тренер, Артур Артамонов, який вже втретє брав в ньому участь цього разу був кращим серед українців і показав третій час серед всіх учасників і був кращим в своїй віковій категорії. Це була перша перемога представника України на цьому запливі. 26-річний Артур Артамонов – броварчанин, закінчив Броварське вище училище фізичної культури, Київський інститут фізкультури та спорту, 20-разовий чемпіон України з плавання, Майстер спорту України міжнародного класу, брав участь у Всеукраїнських та міжнародних турнірах під егідою Федерації плавання України. Навчався в броварській ЗОШ №9, а в місцевому басейні тренувався на відділені плавання ДЮСШ управління освіти і науки Броварської міської ради під керівництвом тренера Ірини Усатюк. В 9 класі переходить на навчання до Броварського вищого училища фізичної культури де тренується під керівництвом ЗТУ Леоніда Мангера та Любові Худякової. Там же розпочинається його сходження на вершини плавання. Артур – універсальний плавець, бо однаково добре почувається у всіх дисциплінах плавання – кролі, брасі, батерфляї та на спині, показуючи результати на рівні майстра спорту України, і все це робить його справжнім майстром в комплексному плаванні. Його улюблені дисципліни – 100 (в 25 метровому басейні) та 200 метрів комплексним плаванням, які поєднують в себе всі стилі плавання. Крім того Артур Артамонов входить на складу національної збірної України з підводного плавання (в ластах) та очолює власний спортивний клуб. Так цього року він взяв участь в змаганнях з підводного плавання у США, Франції та Італії. За словами Артура, що він із задоволенням бере участь в різноманітних турнірах та змаганнях – на відкритій воді, підводному плаванні та просто плаванні. В нього є заповітна мрія – подолати протоки Габралтар та Ла-Манш, хоч до цього він дистанцію на відкритій воді більшу за 8 кілометрів він не долав. Зокрема Ла-Манш він плану проплисти за 7-8 годин.   

Гібралта́рська прото́ка — відокремлює Європу від Африки та з’єднує Атлантичний океан і Середземне море. На північному березі протоки знаходяться Іспанія та володіння Великої Британії Гібралтар, на південному Марокко та іспанське місто Сеута. Ширина протоки 14-44 км; глибина на фарватері 300 і 900 м.

Ла-Ма́нш — протока між островом Великою Британією та материком Євразія (Франція). На сході звужується і переходить в протоку Па-де-Кале. Разом з Па-де-Кале з’єднує Північне море з Атлантичним океаном. Довжина 578 км, ширина на заході 250 км, на сході 32 км.

В найближчих планах уславленого броварчанина – участьу фінальних етапах Кубку світу з підводного плавання, які відбудуться восени цього року. Він одружений, має дитину. Дивлячись на цього статного чоловіка, віриться, що все у нього вийде і він не раз ще радуватиме нас своїми перемогами на найпрестижніших змаганнях світу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *