Огляд 8-го туру чемпіонату УХЛ Паріматч

Перемоги «Сокола» і «Кременчука» та два камбека в Дружківці від «Маріуполя» і «Донбасу»

 15 листопада, завершився розіграш восьмого туру чемпіонату Української хокейної ліги Паріматч, в рамках якого «Сокіл» обіграв «Білий Барс», «Кременчук» в третьому періоді дотиснув «Крижаних Вовків», «Маріуполь» відігрався з 0:3, але все одно поступився «Краматорську», а «Донбас», зробивши камбек з 0:2, обіграв «Дніпро».
«Білий Барс» – «Сокіл» 0:3 (0:2; 0:1; 0:0)
Тур в Білій Церкві своїм матчем почали «Білий Барс» та «Сокіл». Обидва клуби програли свої матчі в минулому турі, тому команди були рішуче налаштовані на перемогу в очній зустрічі.

Першими свій настрій показали “соколята”, двічі прошивши Кирила Кучера ще до першої сирени. У другому періоді Богдан Середницький закинув третю шайбу «Сокола» в матчі і встановив остаточний рахунок в матчі. «Білий Барс», як би не намагався відіграти пропущені шайби, але підопічні Олега Шафаренка змогли утримати рахунок, так і не пропустивши жодної шайби.

Таким чином, голкіпер киян Дмитро Кубрицький став другим воротарем, який оформив шатаут в сезоні 2020/21.

Перша “суха” перемога «Сокола» дозволила команді Олега Шафаренка закріпитися на третьому місці в турнірній таблиці. Херсонський «Дніпро» відстає на 3 очка, а «Кременчук» випереджає киян на 4 бали.

«Крижані Вовки» – «Кременчук» 2:6 (1:1; 1:2; 0:3)
Чіпкі «Крижані Вовки» після яскравої перемоги над «Соколом» жадали крові ще й чинного чемпіона України. І в перші два періоди господарі зустрічі дійсно здорово пошарпали нерви лідерам чемпіонату.

У першому періоді команди обмінялися закинутими шайбами, а в другому «Кременчуку» вдалося закинути на один гол більше, пішовши на перерву з мінімальною перевагою. Ця перевага і допомогла в подальшому “городянам” зломити свого супротивника, закинути три шайби і виграти цей матч.

Варто відзначити, що свій дебютний гол у складі «Кременчука» закинув юний Тимофій Савицький.

«Краматорськ» – «Маріуполь» 4:3 (3:0, 0:3, 1:0)
В рамках цього матчу два новачка УХЛ влаштували справжню битву, де були присутні всі елементи видовищної битви. На льоду було все – і яскраві моменти, і красиві шайби, і неймовірний камбек, і інтрига.

«Краматорськ» почав матч більш впевнено і результативно, ніж «Маріуполь». За перші 20 хвилин зустрічі у воротах Тимура Мамедова побувало одразу три шайби, що забезпечило досить комфортну перевагу господарям матчу. Однак, цей факт міг розслабити команду Павла Мікульчика.

У другій двадцятихвилинці “чайки” з дублем Микити Коваленка і шайбою від Руслана Ромащенка зрівняли цифри на табло, зробивши потужний камбек. Долю матчу вирішила шайба Айнарса Подзіньша – форвард прийняв пас від партеру і холоднокровно в один дотик прошив ворота «Маріуполя», подарувавши перемогу своїй команді.

«Донбас» – «Дніпро» 6:4 (0:2, 2:0, 2:4)
Після поразки від «Краматорська» “щуки” були по-спортивному злі і налаштовані на перемогу в матчі 8-го туру. Такий настрій відразу вилився в дві закинуті шайби ще до першого періоду. Однак, «Донбас» теж не збирався пасти задніх і за другі 20 хвилин зустрічі зрівняв цифри на табло.

Розв’язка матчу припала на третій період, коли команди по черзі обмінювалися голами, скорочуючи різницю в рахунку. Спочатку двічі відзначився «Донбас», потім команди обмінялися голами, а при рахунку 5:4 на користь донеччан Монс поставив крапку в матчі, розписавшись у порожніх воротах «Дніпра».

Відзначимо, що в цьому поєдинку 4 з 6 шайб на свій рахунок записала зв’язка Шишлянніков – Сигарьов – Бірюков. Таким чином, Шишлянніков оформив хет-трик і додав до нього результативний пас, на рахунку Сигарьова – 3 (1+2) очки, а Бірюков відзначився 2 (0+2) балами. У “щук” 3 очки на свій рахунок записав Вишняков.



На даний момент турнірна таблиця чемпіонату УХЛ Паріматч виглядає таким чином:



Нагадаємо, що дев’ятий тур чемпіонату УХЛ Паріматч відбудеться 18 і 19 листопада. 18-го листопада о 18:00 «Кременчук» прийме «Краматорськ», а потім о 18:45 «Сокіл» зіграє з «Донбасом». 19-го листопада о 18:00 в битві зійдуться «Білий Барс» і «Дніпро», а о 19:00 тур закриють «Маріуполь» та «Крижані Вовки».


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *