Дитина від партнера Стінга і хвороба Крона: як живе в США перша олімпійська чемпіонка незалежної України

Їй 42 роки – Оксана Баюл приховувала народження дочки, щоб її не наврочили, і програла суд за 50 мільйонів доларів.

/ Фото: Instagram

Коли Оксані Баюл було два роки, з сім’ї пішов батько. Коли їй було 13, померла мама. А в 16 років дівчинка з Дніпра принесла збірній України перше олімпійське “золото” часів незалежності, вигравши змагання фігуристок на Іграх-1994 року в норвезькому Ліллехаммері і відразу ж виїхавши на ПМЖ в США.

“Сьогодні” розвідали, як поживає Оксана Баюл через 26 років після історичного для України тріумфу.

На сайті Оксани Баюл можна купити фото з її персональним автографом. Ще кілька років тому такий набір коштував 50 доларів. Зараз ця сума перекреслена, навпроти стоїть нова – 39.95 долара. Але те, що автографи Баюл подешевшали, не означає, що її справи пішли на спад. Навпаки, як раз в останні роки життя українки, що давно перебралася в США, налагодилося.

 

Оксана Баюл перемогла пристрасть до алкоголю, вийшла заміж і народила доньку. Інформацію про своє материнство олімпійська чемпіонка довго приховувала від публіки, щоб не наврочили. Однак останнім часом Баюл буквально засипає підписників в соцмережах фотографіями і відео зі своєю донькою, якій цього літа виповнилося чотири роки. Що цікаво, з трьох років Баюл-молодша стоїть на ковзанах, займається балетом. Так що не виключено, в її особі світ коли-небудь отримає ще одну олімпійську чемпіонку з фігурного катання.

“Я завагітніла сама, без будь-яких медичних втручань, це було, чесно кажучи, абсолютне диво, абсолютно нереальне, – розповідає 41-річна Оксана Баюл. – З того моменту я остаточно переконалася в тому, що є десь на небі ангели- охоронці, які нам допомагають. І все одно: я так боялася, що в моєму житті може щось порушитися, що за весь період вагітності не виклала в інтернет жодної своєї фотографії. Точно так само ми не викладали фотографії доньки до тих пір, поки їй не виповнилося два роки. Не хотіла, щоб наврочили. Можливо, звичайно, зараз над моїми страхами сміятися, але я в це вірю”.

Про вагітність Баюл говорить як про диво, тому як їй передували серйозні проблеми зі здоров’ям.

“У 2010-му, коли в моєму житті вже з’явився мій чоловік Карло, мене екстрено відвезли в лікарню і помістили в реанімацію. Там же поставили діагноз – хвороба Крона, – згадує Оксана Баюл. – У лікарні я провела два з половиною тижні. Більшість фахівців наполягали на операції, оскільки була жахлива шлункова кровотеча, яку ніяк не вдавалося зупинити, але мій лікар сказала, що різати мене не дасть. Шо потрібно спробувати поборотися з хворобою іншими методами. Той лікар мене, по суті, і врятувала”.

 

Та хвороба змусила Оксану Баюл переглянути свою дієту. “Знаєте, я наче електромобіль. І мені потрібно бути гранично обережною з тим, що потрапляє в мій двигун, – каже Оксана. – Мені довелося відмовитися від кави, прибрала цукор. Замість цього – овочі, супи. І ще – я намагаюся бути неймовірно позитивною!”

Варто зазначити, що у першої олімпійської чемпіонки незалежної України – вже більш довге прізвище. Тепер вона – Оксана Баюл-Фаріна. У США фігуристка знайшла щастя, вийшовши заміж за мільйонера італійського походження Карло Джей Фаріну – менеджера, який свого часу співпрацював зі Стінгом і Майклом Джексоном. Оксана і Карло за знаком Зодіаку – Скорпіони. Їхня донька, Близнюк, народилася вже в світовій столиці грального бізнесу Лас-Вегасі, куди пара перебралася в 2014 році з Пенсільванії.

 

Там у Оксани і Карло був особняк на 372 “квадрата” з п’ятьма спальнями, інкрустованою золотом їдальнею і європейськими трояндами, посадженими самою Баюл. Весь цей маєток було продано за 765 тисяч доларів. Зараз у Баюл і її сім’ї в Лас-Вегасі – будинок на 312 квадратних метрів, чотири спальні, три ванни, обкладені дорогим мармуром, просторий внутрішній дворик, відкрита кухня для барбекю. І басейн, затінений пальмами. До речі, одна з величезних кімнат в будинку обладнана високими стінами-дзеркалами – спеціально для тренувань Баюл і її малятка.

Фотографії будинку Оксани Баюл в Лас-Вегасі

Важливий момент в американському житті Оксани Баюл – вона посварилася з тренером Галиною Зміївською, під керівництвом якої виграла Олімпіаду-1994. “Уже після того, як ми з Карло одружилися, він подивився на деякі мої контракти, задав мені кілька питань, і так вийшло, що я не змогла на них відповісти. Наприклад, на якій підставі Зміївська розпоряджалася усіма моїми грошима в Америці, коли ми туди переїхали? Я тоді заробляла астрономічні суми, але навіть не підозрювала про це, оскільки мені на рахунки надходили зовсім інші гроші”.

 

Все це вилилося в судовий процес, в ході якого Баюл вимагала від адвоката Зміївської  50 мільйонів доларів. Причому в якості співвідповідача виступала і держава Україна, чиновники якої, за словами Баюл, допомагали Ліміру нажитися на імені спортсменки безпосередньо в Україні. Однак федеральний суд Центрального округу Каліфорнії в задоволенні позову Баюл на астрономічну суму відмовив, навпаки, зобов’язавши її покрити судові витрати.

До речі, чоловік Оксани Баюл-Фаріни написав сценарій до фільму “Королева льоду. Правдива історія Соні Хені”, де роль легендарної норвезької фігуристки зіграла Баюл. Крім того, ще пару років тому вона регулярно брала участь у театралізованому льодовому шоу “Імператриця на льоду”. А зараз пару раз в тиждень обов’язково виходить на лід з донькою – просто так, собі на втіху. 

 

“Донька любить дивитися старі відеозаписи, де мені 16 років, – розповідає Оксана Баюл-Фаріна. – Щось намагається повторювати на підлозі: в ластівку стає, ногу піднімає, стрибає. Так смішно спостерігати за цим”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *