Легендарна боксерка відмовилась від поясу WBC на знак протесту

Абсолютна чемпіонка світу у напівлегкій вазі Аманда Серрано вирішила бойкотувати WBC (Світову боксерську раду) через небажання останньої вводити “чоловічий” формат у жіночому боксі – 12 трихвилинних раундів.

“Я люблю бокс. Я віддала своє життя цьому спорту. Ні телефонів, ні хлопців, ні вечірок. Просто бокс.

Я перша абсолютна чемпіонка, яка провела бій у форматі 12 раундів по 3 хвилини. Ми розвиваємося, але якщо керівна організація не хоче давати мені та моїм колегам право боксувати так само, як і чоловікам, тоді я не буду проводити бої під егідою цієї організації. WBC відмовляється розвивати спорт задля рівності, тому я відмовляюсь від їхнього титулу”, – написала боксерка на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Відмовляється розвивати бокс". Абсолютна чемпіонка Серрано звільнила пояс  WBC через відмову від "чоловічого" формату — Cуспільне Спорт

Нагадаємо, Серрано – одна з найлегендарніших чемпіонок в історії боксу (лише їй вдалося підкорити 7 вагових дивізіонів). У жовтні вона та низка її колег виступили з офіційною вимогою ввести у жіночий бокс “чоловічий” формат щонайменше у чемпіонських поєдинках – 12 раундів по три хвилини. Наразі боксерки проводять бої, що складаються з 6-10 раундів і тривають по 2 хвилини.

До слова, після відмови від чемпіонського поясу WBC пуерториканка втратила статус абсолютної чемпіонки світу у напівлегкій вазі, який вона здобула на початку 2023 року.

Girl power: жінки-чемпіонки, які підкорили світ боксу – Броварський спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *