На Переяславщині мама загиблого воїна подарувала спортивний майданчик селу, в якому він виріс

У селі Хоцьки Циблівської громади мати загиблого захисника Валентина Герасим власним коштом придбала для місцевих дітей спортивні тренажери. Її єдиний син, 27-річний Володимир Герасим, загинув на війні 12 липня 2022 року біля села Богородичне Донецької області, повідомляє Proslav.

«Володя любив займатися спортом»: на Переяславщині мама загиблого воїна подарувала спортивний майданчик селу, в якому він виріс

Спортивне обладнання та пам’ятний знак на честь героя встановили біля стадіону Хоцьківської гімназії, повідомили на сторінці навчального закладу. Валентина Володимирівна здійснила синову мрію – Володимир виріс у Хоцьках, з дитинства дуже любив займатися спортом й завжди мріяв, щоб біля його дому був сучасний спортивний майданчик.

«Володя любив займатися спортом»: на Переяславщині мама загиблого воїна подарувала спортивний майданчик селу, в якому він виріс
Володимир Герасим

Боєць київської територіальної оборони Володимир Герасим обожнював кожен куточок рідної землі, тому багато подорожував і досліджував визначні історичні місця. Займався просвітницькою діяльністю: був головою організації «Українські кулаки», створив групу у соцмережі «Освітня Криївка». Був безвідмовним другом.

«Він той чувак з Яготина, який просто інтуїтивно розкрутив боксерський інстапаблік до мільйону підписників, він неймовірно фотографував. Він допомагав мені з поширенням моїх відео і завжди питав чим може допомогти. Красивий, сильний і дуже працьовитий. Останнє, що він мені написав, обов’язково мають реалізувати ті з нас, хто виживе після цієї війни»,
 – написала на своїй сторінці подруга Володимира Дарія Гірна.

У перші дні російського повномасштабного вторгнення Володимир Герасим вступив до лав ТРО, а згодом вирушив на війну в лавах ЗСУ.

«Тут всі знають на що ідуть і які наслідки можуть бути. Ніхто не хоче, щоб їхні діти брали зброю в руки. Війна має закінчитись на нас. Ми маємо здобути перемогу і повернутися додому наводити порядки», – казав Володимир.

Про загибель захисника повідомили на сторінці Яготинської міської ради 18 липня 2022 року. Наступного дня Героя поховали в Яготині.

У заході вшанування памяті бійця взяли участь місцеві жителі та представники влади. Право відкрити спортивний майданчик надали мамі Володимира.

«Присутні не могли стримати сліз, коли  жінка розповідала про сміливий дух і стійкість її сина Володі, його любов до рідної землі та про мрії, які йому так і не судилося втілити в життя», – написали на сторінці Хоцьківської гімназії.

Зі словами співчуття та вдячності за виховання справжнього патріота до рідних звернулися голова Циблівської громади Олександр Палагута, начальниця відділу освіти, культури, спорту, туризму та охорони здоров’я Ольга Хаба, директорка Хоцьківської гімназії Оксана Бузницька.

Адміністрація та учні гімназії висловлюють Валентині Володимирівні подяку за потрібний подарунок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *