Зустріч олімпійців. Київщина першою вітала на вокзалі срібну призерку Олімпіади-2024 Ірину Коляденко

13 серпня, на столичному вокзалі зустрічали українських олімпійців – переможців та учасників літніх Олімпійських ігор-2024, що відбувалися у Парижі.

Джерело – https://sport-koda.org/

Делегація Київщини зустрічала «своїх» – начальник Управління молоді та спорту КОВА Володимир Стеценко та Андрій Михальчук, начальник Київського обласного центру «Спорт для всіх».

Зіркою була, звичайно, Ірина Коляденко, яка виборола олімпійське срібло в жіночій боротьбі, єдину медаль збірної Київщини. Повернулася борчиня стомлена, але помітно задоволена, разом зі своїм тренером, Володимиром Яременком. Тут треба додати, що Володимир Стеценко та Андрій Михальчук першими «зорієнтувалися на місцевості» і першими подали руку з вагону зірковим пасажирам. Привітання та радість зустрічі, квіти та посмішки – трепетними обіймами зустрічали вони своїх спортсменів.

Нагадаємо, що срібло Коляденко взяла у ваговій категорії до 62 кг. На шляху до фіналу Ірина перемогла трьох чемпіонок світу, посупившись у фінальній сутичці лідерці світового рейтингу.

Представниця Київщини зізналася, що підтримка у Парижі допомагала їй здобувати перемоги. Під час Олімпійських ігор у Токіо три роки тому трибуни були порожніми, емоцій від виступу було менше. Тоді Коляденко здобула бронзову нагороду, а в Парижі стала володаркою “срібла”.

“Проукраїнська підтримка була дуже потужною. І на трибунах були глядачі з національними прапорами, і просто на вулицях було багато українців. Пам’ятаю, як одного разу я вийшла з номера і чула навколо практично лише українську мову. Це було дуже здорово”, — розповіла Коляденко.

Олімпійців за традицією також зустрічали їхні рідні, друзі, представники Національного олімпійського комітету України, Міністерства молоді та спорту України та цілий сонм засобів масової інформації. До заходу з нагоди зустрічі також приєдналась і найтитулованіша олімпійська чемпіонка України Ольга Харлан.

Разом з Коляденко повернулися ще двоє представників Київщини (загалом область представляли шестеро олімпійців). Ми вітали Івана Семикіна, який вийшов у фінал у байдарці-четвірці – екіпаж посів четверте місце. Та Аліну Грушину-Акобію, яка дійшла до чвертьфіналу. Вони не стали медалістами, але мати такі олімпійські здобутки – це вже колосальна перемога!

Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації на чолі з Володимиром Стеценком вітає наших спортивних героїв з поверненням на землю українську!

Світлини прес-служби Управління молоді та спорту КОВА

Дякуємо Збройним силам України за можливість для наших спортсменів тренуватися та виступати на обласних і всеукраїнських змаганнях, прославляти Україну на спортивному фронті міжнародних арен!

Віримо в Перемогу над московитською ордою!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *