День фізичної культури і спорту України: віншували найкращих спортсменів Київщини

В День фізичної культури і спорту України, який прогресивна спортивна спільнота відзначає кожної другої суботи першого місяця осені, а цьогоріч це 14 вересня, прийнято віншувати видатних спортоців і тренерів, менеджерів і функціонерів, спеціалістів та фахівців – всіх причетних до Його Величності Спорту.

Адже День фізичної культури і спорту – це свято здорового способу життя і радості, що завжди супроводжує корисну фізичну діяльність. Це важлива подія для всієї країни, що сприяє зміцненню здоров’я нації, популяризації фізичної активності та вшануванню досягнень українських спортсменів.

Так, сьогодні з нагоди професійного свята Київська обласна військова адміністрація в особі першого заступника голови Миколи Бойка, разом з Управлінням молоді та спорту на чолі з Володимиром Стеценком та Київською обласною радою, яку представила заступниця голови Тетяна Семенова, урочисто вшанували спортивну спільноту Київщини, вручивши нагороди за активну участь у популяризації видів спорту на обласному, всеукраїнському і міжнародному рівнях, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту на Київщині, відданість справі, активну життєву позицію, високі спортивні досягнення тощо.

В рамках урочистого заходу було підсумовано спортивний, важкий але незламний, 2024-й. Нам є що згадати і чим пишатися в проведеній роботі Київщини спортивної попри воєнний стан, які стали можливими зокрема за виконання розпоряджень голови Київської обласної державної адміністрації та за підтримки Київської обласної ради. Зауважимо, що державна політика в столичному регіоні реалізовується відповідно до Київська обласна програма розвитку фізичної культури та спорту «Київщина спортивна» на 2022-2025 роки.

Так, у рік, що триває, здобуто медалі найвищого ґатунку чемпіонатів та кубків Європи та світу, здобуто медалі на літніх Олімпійських та Паралімпійських іграх у Парижі, маємо здобутки у змаганнях всеукраїнського рівня, організовано навчально-тренувальні збори, забезпечена участь представників Київщини на чемпіонатах та Кубках Київської області. Присвоєно спортивні звання і розряди, спортсмени  Київщини входять на постійній основі до складів національних збірних. Затверджено оновлений склад обласної штатної команди. Присуджено Премії та стипендії КОДА провідним спортсменам і тренерам. Успішно реалізовуються спортивно-масові проекти. Відновлюються зруйновані війною спортивні об’єкти та функціонують спортивні заклади.

Отже, сьогодні спортсменам, тренерам та представникам спортивної галузі пристоличного регіону вручалися подяки та почесні грамоти, нагрудні знаки «За заслуги перед Київщиною» та сертифікати на премії, лунали щирі слова привітань з професійним днем від Київської обласної військової адміністрації, Київської обласної ради, Міністерства молоді та спорту України й Управління молоді та спорту КОДА.

Зокрема за високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Київській області подяки та почесні грамоти від Київської ОДА та облради отримали представники Міністерства освіти і науки України, Київського обласного центру «Спорт для всіх», комунальних спортивних закладів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учасники Олімпійських ігор-2024, члени національної збірної команди, зокрема спортсмени та тренери з паратриатлону, спортивного орієнтування, вільної боротьби, веслування на байдарках та каное, легкої атлетики, боксу.

Зокрема, відзначено учасників Олімпійських ігор-2024 – боксера Дмитра Ловчинського та борчиню Аліну Грушину-Акобію, учасницю Паралімпійських ігор-2024 Алісу Колпакчи та інших.

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, сумлінну працю, пропаганду здорового способу життя та з нагоди Дня фізичної культури і спорту в Україні «Нагрудним знаком «За заслуги перед Київщиною» відзначено тренерів – з вільної боротьби та веслування Володимира Яременка на байдарках та каное Олексія Семикіна. Саме їхні вихованці посіли високі місця у Парижі – борчиня Ірина Коляденко виборола срібло, а веслувальник Іван Семикін став четвертим.

В свою чергу ґратулювали й вітали спортовців від імені Міністерства молоді та спорту України оголошенням Подяк та врученням Почесних грамот. За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, сумлінну працю, пропаганду здорового способу життя був відзначений тренерський штаб Київщини з греко-римської боротьби, зі стендової стрільби, велосипедного спорту, панкратіону, боксу та легкої атлетики.

І, нарешті, 152 лавреатами «Премії провідним і перспективним спортсменам та тренерам Київщини» стали переможці та призери офіційних міжнародних змагань: Дефлімпійських, Всесвітніх, Європейських, Юнацьких Олімпійських ігор, Ігор нескорених «Invictus Games», чемпіонатів та Кубків світу, чемпіонатів Європи з олімпійських та неолімпійських видів спорту, чемпіонатів світу і Європи серед осіб з інвалідністю з видів спорту, що входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, з видів спорту, що не входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітньої шахової олімпіаду у складі збірних команд України.

Серед них такі відомі спортсмени як легкоатлетка Людмила Оляновська, вільник Вадим Цуркан, дзюдока Анастасія Чижевська, борці-класики Владислав Покотило та Ібрагім Насібов, борчиня Євгенія Друзенко, параплавець Олексій Федина, представник авіамодельного спорту Ілля Редюк, паверліфтер Білоус Владислав, сумоїстка Тетяна Соха, збірна команда з веслування на човнах «Дракон» та інші.

Так нам, на своєму спортивному поприщі, випала змога здіймати синьо-жовтий стяг на честь рідної держави і краю, який представляємо, на світових спортивних аренах. Щоразу своїми успіхами пригадуючи, що попри все ми живі й незламні.

Поряд із тим, ми усвідомлюємо, що спортивні успіхи не були б можливими без героїзму наших воїнів, які послідовно відбивають село за селом і місто за містом і женуть російського ворога геть з нашої землі. Серед тих, хто захищає нашу землю в лавах Збройних сил України, не бракує й представників Київщини – тренерів, спортсменів, представників спортивних закладів, федерацій, громадських спортивних організацій.

Дякуємо Збройним силам України за можливість для наших спортсменів тренуватися та виступати на обласних і всеукраїнських змаганнях, прославляти Україну на спортивному фронті міжнародних арен!

Віримо в Перемогу над московитською ордою!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *